Jump to content
 
Golibri

"Ummikkona" keikalle kirran (ym). osastolle

Recommended Posts

Golibri

Itsellä on tosiaan sellanen tausta, että oon jokunen vuosi sitten valmistunut sairaanhoitajaksi ja erikoistumiseni suorittanut terveydenhoidon puolella. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt teho-osastolla ja opiskeluajan kesät viettelin pääasiassa erilaisilla aikuispsykiatrian osastolla. Kävi sitten niin, että lähdin opiskelimaan muita juttuja, mutta edelleen kovasti keikkailen minkä opinnoiltani ehdin.

 

Nyt on kiinnostus herännyt täällä Oulussa keikkailla myös esim OYS:n kirran tai sisätautien ym. osastoilla. Kokemusta tuonkaltaisilta osastoilta ei kuitenkaan ole kuin opiskeluaikaiset harjottelut, jotka nekin oon suorittanut keskussairaala-tasolla ja niistä aikaakin on jo 4-5 vuotta. Kysynkin siis teiltä arvon hoitsut, että uskallanko/kehtaanko lähteä jotain perus keikkaa tuon kaltaisille osastoille kokeilemaan.

 

Suurin ongelma varmaan noilla osastoilla itselleni on päivärytmi ja yleinen toimiminen osastoilla. Osaisiko joku valaista esim. tuollaista päivärytmiä, että miten se yleensä menee vaikka kirurgian osastoilla.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Hoitsu78

No meillä kirran osastolla menee päivärytmi arkena suurinpiirtein näin. Aamulla otetaan heti yököiltä rapsat, ( illlassa olleet kuuntelee  ja kertoo sitten muille tarkemmin potilaista. Potilaat jaetaan ja mennään lääkehuoneeseen. Viedään p.o, iv, s.c jne lääkkeet. Jotkut toiset ottaa sillä aikaa esim. verensokerit. Puoli 8 viedään ensimmäinen leikkauspotilas saliin ja siitä eteenpäin tulee soittoja leikkauslistan mukaisessa  järjestyksessä pitkin aamupäivää "antakaa esilääke ja tuokaa saliin". Onneksi paljolti nykyään menee potilaita Leiko-osaston kautta, joka helpottaa osaston toimintaa. Lääkkeiden jaon jälkeen on potilaiden aamupala 8 aikaan, jotka meillä ainakin laitoshuoltajat jakaa. Käymme nopeasti tässä välissä aamukahvilla. Tämän jälkeen aloittelemme petauksia, viemme suihkukamppeita ja n. puoli 9-9 aikaan lähtee ainakin meillä lekurit kiertämään osastoa. Kierrämme kukin omat potilaamme lääkärin kanssa ja toteutellaan antamat määräykset. Tehdään tarvittavia hoitotoimenpiteitä , autellaan pesuissa jne. Tehdään hoitotyön yhteenvetoja kotiutuville/siirtyville potilaille. Puoliltapäivin viedään taas p.o lääkkeet, lounas tulee kohta tämän jälkeen. ( itsekin koitetaan syödä) Potilaat useimmiten pääsee kotiutumaan vasta lounaan jälkeen,  kun paperit/reseptit ovat valmiina. Lounaan jälkeen tehdään tarvittavat mittaukset ( lämpö, rr, tyhjätään dreenit, katetrit). Lopuksi tehdään hoitoisuusluokitukset koneelle ja klo 14 tuleekin iltavuoro töihin. Tietenkin aamuvuoron aikana joutuu usein jo hakemaan potilaan heräämöstä, ottamaan päivystyspotilaita vastaan jne. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
PolarBear

Kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä ja kertoa omasta tilanteestasi ja kiinnostuksestasi. Joissakin paikoissa on ollut mahdollista päästä "tutustumaan" ennen varsinaisen työvuoron alkua ns. harjoitteluvuoroja, ettet joudu kylmiltään pärjäämään siellä. Mielestäni on vain rikkaus, jos on kokemusta monenlaisesta potilastyöstä. Ei pitäisi liikaa tuijottaa erikoisaloja esim. sisätaudit versus kirra.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×