Jump to content
MAINOS

Minkä ikäisenä lähditte töihin (sh) ulkomaille? 35+ 40+ kokemuksia??


Kamilla K

Recommended Posts

Olen vaihtamassa alaa, aloitteleva sh-opiskelija ja valmistuessani noin 37 vuotias. 

Tahtoisin teiltä rehellisiä mielipiteitä ja kokemuksia, otetaanko 40+ hoitajia, jolla esim. 2-3 vuotta työkokemusta töihin ulkomaille, esim. Sveitsi, Saudit tai EU-maat? Puhun sujuvaa englantia ja tulen toimeen ranskalla, ulkomaankokemusta löytyy toisista hommista. 

 

Olen suunnitellut opiskelijavaihtoa, mutta nimenomaan työn saaminen ulkomailta olisi tähtäimessä. 

 

Luinkin jostain ketjusta täältä, että Ranskasta oli sanottu suoraan, ettei yli nelikymppistä hakijaa oteta. Oletteko törmänneet vastaavaan muualla, ja mikä on oma kokemuksenne iän suhteen?

 

Olisin kiitollinen vastauksistanne!!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS
  • 2 viikkoa myöhemmin...

Hyvä tietää, tämä jo rohkaisee jatkamaan ;) 

 

 

Yliopistomaailmasta on tullut vastaan joitain ikärajoja, joilla ei ole mitään tekemistä hakijan pätevyyden tai koulutuksen sisältämän vaihto-ohjelman periaatteiden kanssa. 

 

Sitten on kulttuurikohtaisia eroja; joissain maissa (itä-euroopassa) ei ymmärretä miten (selväjärkinen) aikuinen voi olla jossain aloittelija tai harjoittelijan statuksella, mutta toivotaan ettei kaikkialla maailmassa urauduta niin nuorena. 

 

 

 TOivon lisää vielä kokemuksia, jos joku tahtoisi vielä jakaa!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

En tiedä sairaanhoitajista, mutta itse toiminut lähärinä Ranskassa kotihoidossa yli neljäkymppisenä, eikä mitään ongelmaa. Sielläkin on pula pätevistä hoitajista.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...

en usko että on ongelma ainakaan tääl Sveitsissä. on paljon vanhempia hoitajia alalla tällä hetkellä.

I´am Wizard

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 kuukausi myöhemmin...

Lähdin maailmalle 28-vuotiaana, vastavalmistuneena hoitajana. Nyt jälkeenpäin ajatellen olis voinut hankkia ensin vähän kokemusta Suomessa, ennenkuin tukkaputkella ihan vieraaseen systeemiin.. mutta toimi se näinkin! Täällä Australiassa on paljon iäkkäämpää työvoimaa ja alanvaihtajia, vuosikymmeniä kotona olleita kotiäitejä jne jotka palaavat nyt töihin ja ovat ihan yhtä pihalla kuin vastavalmistuneet. Täällä on onneksi tosi hyvät tukiverkot ja mm. näiden uusien hoitajien tukena omat Staff Development Nurset, jotka kiertää auttamassa osastojen omien Staff Development Nursejen lisäksi. Kokeneempia lisäkäsiä on siis aina tarjolla ja vuodeosastojen hoitaja-potilas mitoitukset on tiukat, 4 on maksimi akuuttipuolella.

Pain heals. Guys dig scars. Glory - Lasts forever.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...