Jump to content
Hoitajat.net

Valvira selvittää ensihoitopalvelun tilannetta

Recommended Posts

Hoitajat.net

Valvira, aluehallintovirastot sekä sosiaali- ja terveysministeriö seuraavat ensihoitopalvelun toteutumista. Valvira kerää ajantasaista tietoa ensihoitopalvelun tilanteesta ja järjestämisestä sairaanhoitopiirien ensihoidosta vastaaville lääkäreille suunnatulla kyselyllä. Tiedonkeruun tarkoituksena on saada mahdollisimman kattava tilannekuva ensihoitopalvelun uudesta järjestämisestä ja toteutuksesta sairaanhoitopiireissä. Kyselystä saatavia tietoja hyödynnetään valmisteltaessa sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallista valvontaohjelmaa sekä ensihoitopalvelun ohjauksessa ja valvonnassa.

 

Ensihoitopalvelujen järjestämisvastuu siirtyi kunnilta sairaanhoitopiireille vuoden 2013 alusta alkaen. Sairaanhoitopiirin on järjestettävä alueensa ensihoitopalvelu terveydenhuoltolain sekä sosiaali- ja terveysministeriön ensihoitoasetuksen mukaisesti. Järjestämisvastuun siirtämisen tarkoituksena on ollut luoda alueellisesti ja valtakunnallisesti kattavampi ja tasavertaisempi ensihoitojärjestelmä. Suurempi väestöpohja ja laajempi vastuualue mahdollistavat ensihoitopalvelun kokonaisvaltaisen suunnittelun ja toteutuksen sekä aikaisempaa yhdenvertaisemmat palvelut maan eri osissa.

 

Valtakunnallinen tiedonkeruu toteutetaan ensimmäistä kertaa ensihoidon järjestämisvastuun siirtymisen jälkeen. Kysely toteutetaan 2.7.-31.8.2014. Tuloksista raportoidaan myöhemmin syksyn 2014 aikana.

 

Valvira

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

Osallistu keskusteluun

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...