Jump to content
MAINOS

Valvira selvittää ensihoitopalvelun tilannetta


Hoitajat.net

Recommended Posts

Valvira, aluehallintovirastot sekä sosiaali- ja terveysministeriö seuraavat ensihoitopalvelun toteutumista. Valvira kerää ajantasaista tietoa ensihoitopalvelun tilanteesta ja järjestämisestä sairaanhoitopiirien ensihoidosta vastaaville lääkäreille suunnatulla kyselyllä. Tiedonkeruun tarkoituksena on saada mahdollisimman kattava tilannekuva ensihoitopalvelun uudesta järjestämisestä ja toteutuksesta sairaanhoitopiireissä. Kyselystä saatavia tietoja hyödynnetään valmisteltaessa sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallista valvontaohjelmaa sekä ensihoitopalvelun ohjauksessa ja valvonnassa.

 

Ensihoitopalvelujen järjestämisvastuu siirtyi kunnilta sairaanhoitopiireille vuoden 2013 alusta alkaen. Sairaanhoitopiirin on järjestettävä alueensa ensihoitopalvelu terveydenhuoltolain sekä sosiaali- ja terveysministeriön ensihoitoasetuksen mukaisesti. Järjestämisvastuun siirtämisen tarkoituksena on ollut luoda alueellisesti ja valtakunnallisesti kattavampi ja tasavertaisempi ensihoitojärjestelmä. Suurempi väestöpohja ja laajempi vastuualue mahdollistavat ensihoitopalvelun kokonaisvaltaisen suunnittelun ja toteutuksen sekä aikaisempaa yhdenvertaisemmat palvelut maan eri osissa.

 

Valtakunnallinen tiedonkeruu toteutetaan ensimmäistä kertaa ensihoidon järjestämisvastuun siirtymisen jälkeen. Kysely toteutetaan 2.7.-31.8.2014. Tuloksista raportoidaan myöhemmin syksyn 2014 aikana.

 

Valvira

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...