Jump to content
MAINOS

Juhannusviikonloppu sujui hätäkeskuksissa rauhallisesti


Hoitajat.net

Recommended Posts

Juhannusviikonlopun hätäilmoitusten määrä oli hieman normaalia kesäviikonloppua pienempi. Hätäkeskukset vastaanottivat torstain 19.6. klo 16 ja sunnuntain 22.6. klo 7 välisenä aikana yhteensä noin 25 000 hätäilmoitusta. Puhelujen määrä oli selvästi pienempi kuin juhannuksena 2013 (30 500). Normaaliin kesäviikonloppuun verrattuna puheluita oli noin 12 prosenttia vähemmän.

– Itä-Suomessa, jossa oli runsaasti kesämatkailijoita ja mökkiläisiä, hätäilmoitusten määrä oli 7 prosenttia pienempi kuin tavallisena viikonloppuna. Uudellamaalla hätäilmoitusten määrä oli jopa 24 prosenttia normaalia kesäviikonloppua pienempi, kertoo hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Nieminen Hätäkeskuslaitokselta.

Ilmoitukset koskivat pääosin yleistä häiriökäyttäytymistä, joihin useasti liittyi runsas alkoholin käyttö.

– Myös rattijuopumukset ja liikenneonnettomuudet näkyivät juhannuksen vietossa. Osa tehtävistä oli normaalia pitkäkestoisempia, sillä etenkään monet matkailijat eivät osanneet kertoa sijaintiaan. Myös ilmoittajien humalatilalla oli vaikutusta tehtävien kestoon, Nieminen kertoo.

Juhannuksena hätänumeroon soittaneet tarvitsivat useimmiten apua joko poliisilta tai sairaankuljetukselta. Kaikista puheluista 33 prosenttia välitettiin poliisille ja 25 prosenttia terveystoimelle. Viikonloppu vastasi tältä osin normaalia kesäviikonloppua.

– Juhannusajalle tyypillisenä haasteena ovat olleet yksittäiset ruuhkahuiput hätäpuhelujen määrässä, jolloin puhelujen vastausajat ovat olleet normaalia pidemmät. Torstai-iltapäivän ja sunnuntai-aamun välisenä aikana noin 94 prosenttiin hätäpuheluista kyettiin vastaamaan 10 sekunnissa. Normaalina kesäviikonloppuna vastaava prosenttiluku on ollut 90 %.

Puhelumäärät kesä‐, heinä‐ ja elokuun viikonloppuina keskimäärin, sekä Juhannuksina 2012 ‐ 2014

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...