Jump to content
Sign in to follow this  
Hoitajat.net

Hätäkeskuslaitos otti käyttöön GPS-paikannuspalvelun

Recommended Posts

Hoitajat.net

Hätäpuheluiden paikantaminen edistyi askeleen eteenpäin, kun Hätäkeskuslaitoksessa otettiin käyttöön älypuhelimen GPS-sijaintitietoon perustuva Smart Locator-paikannuspalvelu. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden muutaman metrin tarkkuudella tehtävään paikannukseen, kun hätäkeskuspäivystäjällä on tarve varmistaa hätäilmoituksen tekijän tarkka sijainti.

 

Kaikista Hätäkeskuslaitokseen saapuvista hätäpuheluista noin 10 % ovat sellaisia, joissa tehdään matkapuhelinverkon tukiasemiin perustuva solupaikannus. Smart Locatorilla tehtävä GPS-paikantaminen on solupaikannusta huomattavasti tarkempi: solupaikannuksen tarkkuus on noin 50 metristä useaan sataan metriin, kun GPS-paikannus toimii luotettavasti muutaman metrin tarkkuudella.

 

Hätäkeskuslaitoksen Tekniset palvelut -osaston johtaja Jukka Aaltonen pitää Smart Locatorin käyttöönottoa merkittävänä kehitysaskeleena.

- Hätäpuhelun soittajan on tärkeää tietää oma sijaintinsa. Mutta aina tämä ei ole mahdollista, ja tällaisissa tilanteissa GPS-sijaintitietoon perustuva paikannus toimii hyvänä apuvälineenä, joka helpottaa hätäkeskuspäivystäjän työtä ja varmistaa avun välittämisen oikeaan paikkaan.

 

 

http://www.112.fi/hatatilanne/matkapuhelinpaikannus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...