Jump to content
MAINOS

Hätäkeskuslaitos otti käyttöön GPS-paikannuspalvelun


Hoitajat.net

Recommended Posts

Hätäpuheluiden paikantaminen edistyi askeleen eteenpäin, kun Hätäkeskuslaitoksessa otettiin käyttöön älypuhelimen GPS-sijaintitietoon perustuva Smart Locator-paikannuspalvelu. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden muutaman metrin tarkkuudella tehtävään paikannukseen, kun hätäkeskuspäivystäjällä on tarve varmistaa hätäilmoituksen tekijän tarkka sijainti.

 

Kaikista Hätäkeskuslaitokseen saapuvista hätäpuheluista noin 10 % ovat sellaisia, joissa tehdään matkapuhelinverkon tukiasemiin perustuva solupaikannus. Smart Locatorilla tehtävä GPS-paikantaminen on solupaikannusta huomattavasti tarkempi: solupaikannuksen tarkkuus on noin 50 metristä useaan sataan metriin, kun GPS-paikannus toimii luotettavasti muutaman metrin tarkkuudella.

 

Hätäkeskuslaitoksen Tekniset palvelut -osaston johtaja Jukka Aaltonen pitää Smart Locatorin käyttöönottoa merkittävänä kehitysaskeleena.

- Hätäpuhelun soittajan on tärkeää tietää oma sijaintinsa. Mutta aina tämä ei ole mahdollista, ja tällaisissa tilanteissa GPS-sijaintitietoon perustuva paikannus toimii hyvänä apuvälineenä, joka helpottaa hätäkeskuspäivystäjän työtä ja varmistaa avun välittämisen oikeaan paikkaan.

 

 

http://www.112.fi/hatatilanne/matkapuhelinpaikannus

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...