Jump to content
nelia

Vuosiloman siirtyminen sairausloman vuoksi

Recommended Posts

nelia

Tietääkö kukaan miten työnantajan on järjestettävä vuosiloman ajankohta sairausloman vuoksi? Olen menossa käsileikkaukseen nyt kesäkuussa ja sairausloma menee 2-3 viikkoa kesälomani kanssa päällekkäin. Kesälomani siis siirtyy joko 2-3 viikkoa. Kysymykseni kuuluu, onko työnantaja velvollinen järjestämään pitämättä jäämäni kesäloma kesälomakauden 1.5- 30.9 aikana vai voiko työnantaja määrätä kesälomani pidettävän esim. keskellä talvea?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Sini

Vuosiloma, joka siirtyy sen alle jääneen sairasloman vuoksi, siirtyy joko pidettäväksi talvella tai sen voi laittaa säästöön. Säästövapaiden pitämisestä tulee työnantajan sopia työntekijän kanssa eli niiden pitämisen ajankohtaa ei voi yksipuolisesti määrätä. Työnantajalla ei ole velvollisuutta järjestää peruuntuneiden lomapäivien pitämistä ko. kesälomakaudella. Kannattaa myös muistaa, että loma ei työkyvyttömyystapauksissa siirry automaattisesti, vaan työntekijän on pyydettävä loman siirtoa.

 

Käytännössä kesäloman ajankohdan siirtäminen olisi, jollei mahdotonta, niin ainakin hankalaa. Kesälomat on perinteisesti laitettu joko osaston sulun ajalle tai sitten ne ovat ns. pötköinä eli lomista on saatu tehtyä pohjat kesäsijaisille. Ylimääräistä sijaista tällaisen siirtyneen loman tekijäksi on erittäin hankala saada keskellä kesää.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
{BS}

Jos lomaa ei saa pidettyä lomakautena, niin se voidaan (sopimuksesta) joko laittaa säästöön tai maksaa rahana.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
lh2006

Entä miten menetellään tilanteessa, jossa kesäloma on pidetty ja se on käytännössä loppunut eilen. Tänään on normi vp ja huomenna pitäisi mennä töihin...mutta olen oksennustaudissa, en siten työkykyinen, MUTTA sairas alkoi vasta tämän päivän puolella, ei itsessään lomalla.

 

Käytämättömiä lomapäiviä jää vielä maksettavaksikin, koska en kerennyt kaikkia pitämään. Työsopimukseni on kuitenkin voimassa, tosin määräaikaisuus loppuu ensi kuun puolella.

 

Ei kiva tilanne, jos tarvii mennä töihin tässä kunnossa sen takia, että muuten menettää lomarahat. Auttakaa! Kiitos.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
ZombieHunter

Eihän tuolla sairaspäivällä ole mitään tekemistä sun lomarahojen kanssa. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
jupet

Alunperinhän se on nimenomaan lomaltapaluuraha joka on keksitty kannustamaan oikea-aikaista töihin paluuta. Ei mitään käryä onko nykyään joku mahdollisuus jättää sitä maksamatta ja tuleeko se kysymykseen ihan "laillisen" sairasloman tapauksessa...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...