Jump to content
 
Hoitajat.net

Kunta-alan neuvottelupöydän kokoonpano muuttui

Recommended Posts

Hoitajat.net

Vuosia kestäneiden neuvottelujen tuloksena KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt ovat päässeet yhteisymmärrykseen Suomen suurimman, kunta-alan, neuvottelupöydän rakenteen uudistamisesta. Täydentävällä sopimuksella pääsopimuksen uudistamisesta Tekniikka ja Terveys KTN ry liittyi akavalaisen JUKOn jäseneksi 1.6.2014 lähtien. KTN:n velvoitteet sekä oikeudet pääsopijajärjestönä siirtyivät tuolloin JUKOlle.

Aiemmin helmikuussa STTK:laiset Tehy ja SuPer perustivat kunta-alalle uuden neuvottelujärjestön Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo ry:n. KoHosta tuli uusi kunnallisen pääsopimuksen tarkoittama neuvottelu- ja sopijaosapuoli. Myös STTK:lainen Suomen Palomiesliitto SPAL liittyi KoHon jäseneksi. KoHo yhtyy ensi vuoden alusta teknisten sopimukseen.

 

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksista KT:n kanssa neuvottelevia ja sopivia pääsopijajärjestöjä on nyt kolme ja ne edustavat laajasti kunnallista henkilöstöä. Kunta-alan henkilöstöstä on järjestäytynyt 30 % Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOon, 29 % Kunta-alan koulutetun hoitohenkilöstön KoHoon ja 29 % Kunta-alan unioniin, johon kuuluvat SAK:lainen Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL sekä STTK:lainen Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty.

 

Täydentävällä sopimuksella sovittiin myös kunta-alan pääneuvotteluryhmän ja muiden keskustason neuvotteluryhmien kokoonpanoista sekä luottamusmiesten asemasta ja lukumäärästä. Ratkaisu ei pidä sisällään uusia alakohtaisia työ- ja virkaehtosopimuksia kunta-alalle.

Kunta-alan sopimus- ja neuvottelujärjestelmä on moderni ja joustava. Se myös mahdollistaa laajan paikallisen sopimisen. Viimeisin osoitus siitä oli, kun KT ja pääsopijajärjestöt kykenivät sopimaan KVTES:in jaksotyöaikamääräysten ja palkkahinnoittelujen uudistamisesta. Työllisyys- ja kasvusopimuksessa sovittu vuoden 2015 palkankorotusvara käytettiin siten keskitetysti KVTES:n rakenteellisiin sopimusmuutoksiin.

 

Lähde: liittojen yhteinen tiedote

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
dino

KoHo yhtyy ensi vuoden alusta teknisten sopimukseen.

 

Mitä tämä tarkoittaa?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
OldOne

Sitä että KoHo voi hoitaa palomiestenkin neuvottelut.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
dino

Sitä että KoHo voi hoitaa palomiestenkin neuvottelut.

Juu, sitä siis yhtyminen tarkoitti..:)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×