Jump to content

Maailman röntgenhoitajat kohtaavat Helsingissä


Hoitajat.net

Recommended Posts

Suomen Röntgenhoitajaliitto isännöi alan maailmankongressia 12.-15.6.2014 Helsingissä, jonka teemana on Optimizing for Better Care. Teknologian nopea kehitys vaikuttaa voimakkaasti kuvantamis- ja sädehoitotekniikoihin sekä röntgenhoitajan ammatin sisältöön. Terveydenhuollossa yhä lisääntyvä säteilynkäyttö haastaa alalla työskentelevät panostamaan optimointiin, jotta potilaiden säteilyannokset voidaan pitää niin alhaisina kuin mahdollista.

 

- Se, että saimme maailmankongressin järjestelyvastuun Suomeen, on pienelle liitollemme suuri tapahtuma. Kongressi järjestetään vain joka toinen vuosi vuorotellen eri mantereella, joten tilaisuus on merkittävä koko Eurooppaa ajatellen, Suomen Röntgenhoitajaliiton toiminnanjohtaja ja maailmankongressin presidentti Päivi Wood toteaa.

 

- Pieni ammattikuntamme on terveydenhuollossa keskeisessä asemassa, sillä harva potilas poistuu sairaalasta käymättä röntgenissä. Tehtävänämme on tukea potilaiden hoitoa edistämällä mahdollisimman korkeatasoista diagnostiikkaa mahdollisimman pienellä säteilyannoksella. Tässä kansainvälinen yhteistyö ja tiedon jakaminen ovat avain asemassa. Kansainvälisyys on ollut tärkeää suomalaisille röntgenhoitajille koulutuksen alkuajoista lähtien -50 luvun lopulta. Toimimalla kansainvälisissä verkostoissa voimme myös paremmin vaikuttaa ammattimme alati muuttuvaan ja laajenevaan sisältöön, joista esimerkkejä ovat itsenäisesti ultraäänitutkimuksia tekevät ja lausuntoja antavat röntgenhoitajat, Päivi Wood toteaa.

 

Maailmankongressiin osallistuu yli 600 röntgenhoitajaa 60 eri maasta. Se on alan kansainvälisen kattojärjestön ISRRT:n (International Society of Radiographers and Radiological Tecnologists) tärkein koulutustapahtuma. Ohjelma koostuu lähes 300 luennosta, 80 posterista ja useista työpajoista.

 

Kongressin ohjelma www.isrrt2014.fi

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...