Jump to content
MAINOS

Pyelostooma/nefrostooma


Encephalon

Recommended Posts

Miten tällaista munuaiseen menevää virtsakatetria hoidetaan? Miten usein huuhdellaan ja miten se tapahtuu? Miten katetrin juurta hoidetaan? Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon? Olen yrittänyt etsiä tietoa vaikka mistä sekä kysellä kokeneemmilta työkavereilta, mutta taitaa olla aika harvinainen juttu meidän osastolla koska kukaan ei ole osannut vastata kysymyksiini :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Asettanut yksikkö määrää yleensä hoidon. Nefrostoomaa ei tarvitse yleensä huuhdella kuin n. vuorokauden ajan asettamisesta. Huuhtelu tapahtuu kolmitiehanan kautta keittistä 10 ml (tai määrätty määrä) sisään ja sama määrä ulos. Korkki päälle. 

 

Juuressa voi pitää vuodosta riippuen siihen tarkoitettua sidettä esim. Drain fix tai sitten ihan taitosta ja kalvoa tms. vaihto tarpeen mukaan. Kotioloissa noin viikon välein. Järjen käyttö on toki sallittua. 

 

muoks* ja sama suomeksi: http://ohjepankki.vsshp.fi/fi/7437/60048/

 

muoks2* ja itselleni vieraamman pyelostomian ohje: http://www.vaasankeskussairaala.fi/WebRoot/1013451/Potilasohjeet/Munuaiskatetri%20(pyelostoma)A3.pdf

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Itse suosin seuraavanlaisia menettelyjä jos on jotain erikoisempaa hoidettavaa, johon kukaan muu osastolla ei osaa sanoa juuta eikä jaata:

 

1. Taloissa on yleinsä joku ohjekirjakansio intrassa

2. Soitan kyseisen erikoisalan osastolle ja kysyn

 

Empiirisiin tutkimuksiin perustuen voin kertoa toimivan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Punktionefrostoomaa ei tarvitse huuhdella, jollei virtsa ole veristä tai kovin sakkaista. Meillä huuhdotaan 10-15ml keittosuolaa. Eli keittikset sisään, katsotaan, että lähtevät valumaan takaisinpäin. Ei aspiroida. Vanhuksien on usein helpompi vaihdella yksin esim. mepore tyyppistä sidosta pnl:n päälle. Drainfix on kyllä kätevin, kun voi viikon pitää aina. Tarkistan aina pnl:n juuren sidoksen vaihdon yhteydessä, ettei kovasti punota tai eritä mitään. Keittiksellä puhdistan tarpeen mukaan, muuten vedellä suihkuttelu pesun yhteydessä riittää. Urologisella osastolla työskentelen. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...