Jump to content
 
Hoitajat.net

Hoitotoalan koulutuksessa kirjatentti ajaa saman asian kuin soveltuvuuskoe

Recommended Posts

Hoitajat.net

Turun yliopistossa tänään tarkastettava tutkimus osoittaa, että hoitotyön koulutuksen valintakokeissa kirjatentillä päästään samaan lopputulokseen kuin soveltuvuuskokeella. Tutkimuksessa vertailtiin hoitotyön koulutuksessa käytettyjä valintakoemenetelmiä: soveltuvuuskoetta ja kirjatenttiä. Tutkimuksen kohteena oli joukko ammattikorkeakouluun eri valintakoemenetelmin valittuja sairaanhoitotyön, terveydenhoitotyön ja kätilötyön opiskelijoita. Tutkimuksessa tarkasteltiin hoitotyön koulutuksessa käytettyjä valintakoemenetelmiä kirjallisuuskatsauksen, kyselytutkimuksen ja arkistotutkimuksen avulla.

 

– Tulokset osoittavat, että soveltuvuuskokeella ja kirjatentillä valikoitui pienistä eroista huolimatta osaamiseltaan ja opiskelumotivaatioltaan hyvin samanlaisia opiskelijoita, Turun yliopistossa hoitotieteen alalta väittelevä Kirsi Talman sanoo.

 

Kirjatentillä valittujen opiskelijoiden arvosanoin mitattu osaaminen osoittautui opintojen alussa paremmaksi kuin soveltuvuuskokeilla valittujen, mutta erot tasoittuivat valmistumisvaiheeseen mennessä. Soveltuvuuskokeella valitut opiskelijat kokivat ryhmän kannustavuuden valmistumisvaiheessa vahvemmaksi. Tulokset antavat myös aihetta tutkia hoitotyön opiskelijavalinnoissa käytettyjä muita valintakoemenetelmiä ja kehittää uusia, kustannustehokkaita menetelmiä.

 

Lähde:

http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/mediatiedotteet/vaitostiedotteet/Sivut/hoitotyon-valintakoekaytannot-tutkittiin-kirjatentti-ajaa-saman-asian-kuin-soveltuvuuskoe.aspx

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×