Jump to content
MAINOS

Määräyskirja loppuu, äippäloma alkaa


Maiju

Recommended Posts

Heipäti, te viisaammat ja kokeneemmat!

Kertokaahan mikä olisi järkevintä tilanteessani.

Määräyskirja loppuu huhtikuun vika päivä, äippäloman voisi aloittaa ennen sitä, jos ottaa varhennettuna tai sitten tulis kenties viikon työttömyys ennenkuin alkais virallisesti. (jos ei jatkoa tipu)

Kesälomapäiviä on keräytynyt täydet. Hän, ketä sijaistan jatkaa hoitovapaata, eli voisin vaatia määräyskirjan jatkoa.

Elikkä kinuanko ensin jatkomääräyksen, sitten parin viikon kesäloman, ja loput rahana, ja jään vasta myöhemmin äippärille? Vai otanko koko loman rahana ja jään huhtikuun puolella jo pois töistä?

Kunto on huipussaan, ei vielä ainakaan tarvetta saikulle, eli tällä hetkellä ei tuntus tarvetta tuolle varhennetulle loman aloittamiselle. Mutta olishan se kiva aloittaa aiemmin, jaksais järjestellä kämpän kuntoon ja pakastimen täyteen...

The Ämmä

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Miten mahtaa käydä, antaako työnantaja uuden määräyskirjan jos olet äitiyslomalle jäämässä? Ainakaan HUS:n tapoihin se ei tunnu kuuluvan...

Ilman muutahan se kannattaa ottaa niin pitkä määräyskirja kuin vain saa, vaikka äityisloma sen kesken kaiken katkaisisi. Näin siis itse olen asian järkeillyt, älä kysy miksi. ;D

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Maiju menee luottamusmiehen kuttusille ja siellä selviää oman sairaalan/työpaikan käytäntö aiheesta, niin jos sinulla on oikeus luottamusmieheen?

Ja tästä alkaa väittely huh.gif

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

Jahas- tartun tuohon väittely-kutsuun!

Mitäpä se meijän joojoomies asialle tekisi? Nyökyttelisi kiltisti päätään..

Mutta mikäli olen sivulauseista kuunnellut, niin äippäloma ei ole syy katkaista määräystä, elikkä kun teen sen toisen hoitsun äippäriä, niin minulle kuuluisi myös se jatkoaika, jonka hän jatkaa kotosalla. Eli määräyskirjan tulisi jatkua syyskuulle. Se tietäisi paremman äippäpäivärahan, mutta siihenhän ei työnantaja suostu, koska joutuu itse maksajaksi.

Elikkäs, käväsen kysymässä luottamusmieheltä ensin ja sitten marssin ylihoitajan puheille.

The Ämmä

Link to comment
Share on other sites

Mitäpä se meijän joojoomies asialle tekisi? Nyökyttelisi kiltisti päätään..

Sitten sille joojoomiehelle täytyy sanoo et "kuule tää kuuluu sun hommiis selvittää, koska sitä varten me ollaan sut valittu!!!"

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

Hei, eihän lapsia saa tehä ennen kuin on vakitoimi... Niinkuin VF totesi, määräyksien jatkaminen ei kuulu HUSsin tapoihin, eli kysymällä selviää. Mutta esim erkiksi mulla on tullut parikin kolleegaa vastaan joille heidän työnantajansa on kirjoittanut jonkin haamuviran äippäloman ajaksi. Pidetään porukka sidottuna taloon, vaikka se vähän maksaisikin.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Pidetään porukka sidottuna taloon, vaikka se vähän maksaisikin.

Näin kun ne kaikki osaiskin ajatella!

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei, eihän lapsia saa tehä ennen kuin on vakitoimi...

Heh. Onneksi meille ei ollut totakaan kerrottu. Nyt on vähän myöhäistä kun lapsia syntyi jo viime vuosituhannella. :P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tämänhetkinen tilannekatsaus:

Sopimukseen sain ruhtinaallisen jatkoajan; 8 pvää.

Mutta taistelu jatkuu, sijaistamani henkilö on ilmoittanut jatkavansa hoitovapaalla jo tammikuussa, joten jos oh olisi ollut fiksu ja ajatellut muutakin kuin rahallista säästöä, olisi sopimustani pitänyt jatkaa heti tammikuusta tuonne lokakuulle.

Vaan huhujen perusteella oh odotteli ja vitkasteli, josko vaikka en töihin pystyisikään ja nyt tilanne perin juurin veemäinen.

Ylihoitaja lupasi töitä löytyvän heti kunhan ilmoittelen olevani käytettävissä, mutta ollessaan vapaalla virastaan tuolloin tammikuulla, ei voi nyt muuta kuin jatkaa vain sen 8 pvää. Tämä hieman lämmittää, ehtihän tässä jo miettiä mikä vika minussa nyt on, kun en töihin kelpaa.

(muutakin kuin se etten asu kuntayhtymän alueella, en kuulu kirkkoon, en valtapuolueeseen, eikä sukuakaan ole näillä main....)

The Ämmä

Link to comment
Share on other sites

Tämä on juuri sellaisia tilanteita joka saa verenpaineen nousemaan, muutamastakin syystä. Nuo henkilöt jotka toteuttavat tätä syrjintää raskauden vuoksi, ovat yleensä niitä inhimillisiksi mainostettuja naisia esimiehinä (tiedättehän pehmeät arvot yms. päläpälä). Nämä esimiehet istuvat työelämässä selkeästi eripuolella pöytää kuin työntekijä, kuitenkin he kuuluvat samaan ammattiliittoon kuin työntekijät. Minusta siitä seuraa ristiriita ammattiliiton toiminnassa(toimimattomuudessa).

Usein sijaisuudet lyhenevät tai loppuvat kokonaan kun tiedetään sijaisen olevan raskaana. Myös suhtautuminen kaikenlaisiin perhevapaisiin voi olla tyyliä "ei ollut ennenkään moisia, suoraan vaan synnytyksestä navettaan"

Zen ja moottoripyörän kunnossapito: tutkimusmatka arvojen maailmaan. (valitettavasti Zen ei ymmärrä mitään moottorikelkkojen sielunelämästä)

Link to comment
Share on other sites

Nuo henkilöt jotka toteuttavat tätä syrjintää raskauden vuoksi, ovat yleensä niitä inhimillisiksi mainostettuja naisia esimiehinä (tiedättehän pehmeät arvot yms. päläpälä). Nämä esimiehet istuvat työelämässä selkeästi eripuolella pöytää kuin työntekijä, kuitenkin he kuuluvat samaan ammattiliittoon kuin työntekijät.

Siis suomeksi sanottuna osastonhoitajat ovat niin kallellaan taloon päin että sivustaseuraajaakin huimaa. Ja jos työmaaltasi löytyy poikkeus tähän sääntöön niin onneksi olkoon; näitä ei ole montaa suomenmaassa.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Taisteltuani sain määräyskirjan tuonne lokakuulle, niinkuin alunperin olisi kuulunutkin.

Samalla suututin oh.n, joka ei pariin päivään edes huomenta sanonut.

Ylihoitaja totesi; jos tästä iso kärhämä tulee niin ei ole taloon takaisin tulemista.

Palkattomana kuitenkin äitiyslomani saan, VESsin mukaan pitää virkavapautta anoa 2 kuukautta ennen äippärin alkamista. Vaikka ei sopimusta/määräyskirjaa olisikaan. Eli Kelan tuillla tultava toimeen.

Pari lomapäivää ehtii kertyä lisää, senhän näkee sitten lopputilissä.

ELI, mitä tästä opimme?

Opettele VES kannesta kanteen, älä puhu asioistasi kenellekään ennenkuin olet järjestellyt paperit kuntoon ja näin turvannut tulevaisuutesi.

(ja jos lapsesta tulee "helppohoitoinen" opiskele toinen ammatti :P  hoitoalan tilanne kun on mitä on, eikä tule aivan pian muuttumaan...vaikka jostain ihme hoitajapulasta puhutaankin)

The Ämmä

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...