Jump to content
MAINOS

Lisää hommia hoitajille lääkäreiltä


es99

Recommended Posts

Kovasti on painetta siirtää lisää lääkäreiden tehtäviä hoitajille. Muualla kuulemma hoitajat hoitavat näitä tehtäviä. Jossain kunnissa hoitajat ovat onnistuneet saamaan pieniä korvauksiakin. Meillä eri toimipisteissä ovat hoitajat alkaneet ajan saatossa tekemään yhtä jos toistakin - ilman korvausta. No nythän nämä tehtävät sitten kuuluvatkin jo hoitajan tehtäviin eikä niistä sitten kuulemma tarvitse maksaa erillistä korvausta. Me emme vielä ole suostuneet ottamaan kaikkia tehtäviä itsellemme, nyt on kova painostus lääkäreiden puolelta menossa. Oikein työryhmänkin ovat lääkärit perustaneet, työnuudelleenorganisoimiseksi ja kas kummaa hoitajan tehtävät ja vastuu siinä lisääntyisi. Hoitajien lisäresursseja tämä vaatisi, mutta vaikka niitä luvattaisiin en usko että niitä todellisuudessa ikinä olisi käytössä. Ja tyhmiähän ollaan jos suostutaan ilman lisäkorvausta. Vastuu ja potilasturvallisuuskin mietityttävät. Työnantaja on tietysti lääkäreiden puolella, niitä on niin vaikea saada töihin. Ja hoitajien tekemänä osittain sama työ tulee halvemmaksi. On tämä masentavaa. Luottamusmiehenkin mielestä kaikki sh:t tekevät samanlailla työtä joka toimipisteessä, vaikkei meidän mielestä näin ole. Tää on masentavaa. En oikein tiedä ajaako se luottamusmieskään hyvin meidän asioita.

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

No, sitte varmaan kannattaa miettiä seuraavan kerran ku luottamusmieskausi on katkolla semmonen luottamusmies joka todella ajaa teidän hoitajien asiaa? Varmaan myös ammattiosaston hallitus vaihtuu ajoittain, sielläkin on mahdollisuus vaikuttaa asioihin..

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Minkälaisia lääkärin tehtäviä teillä on siirretty hoitajille? Reseptin kirjoittamisia, Kelan todistusten kirjoittamisia vai lääketieteellisestä hoidosta päättämistä? Sillä ne ovat ainoat laissa määritellyt lääkärin tehtävät.

 

Kannattaa tosiaan muistaa että ei varsinaisesti ole mitään tietyn ammattiryhmän tehtäviä, vaan kaikki saavat ja voivat tehdä niitä tehtäviä joihin heillä on riittävä koulutus ja osaaminen. Työntekijän tulee kieltäytyä tehtävistä joihin ei koe näitä omaavansa, ja työnantajan on perehdytettävä hänet.

 

Esim. KVTES sanoo, että kun tehtävissä tapahtuu OLELLINEN muutos, tulee palkka tarkistaa (siis ei tarkoita automaattisesti että nousee, tarkistaminen voi tarkoittaa myös laskua tai paikallaan pysymistä). Eli jos tulee lisätehtäviä, jotka talossa ovat selkeästi aiemmin kuuluneet toiselle ammattiryhmälle, voidaan palkka tarkistaa. Tästä kannattaa myös muistuttaa luottamusmiestä. Mutta ei kannata sekoittaa soppaa millään "lääkärin tehtävillä" tai "sairaanhoitajan tehtävillä".

 

Ja tosiaankin, kuten Satu sanoi, luottamusmies on jäsenten keskuudestaan valitsema, eli kannattaa valita hyvä.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Meidän yksikössä esim on muutama hoitaja koulutettu ompelemaan haavoja, mutta homma on jäissä koska Tehyn kanta asiaan oli ettei tule ommella mitään haavaa ennenkin on sovittu mitä siitä maksetaan. Ja hyvä niin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Meidän yksikössä esim on muutama hoitaja koulutettu ompelemaan haavoja, mutta homma on jäissä koska Tehyn kanta asiaan oli ettei tule ommella mitään haavaa ennenkin on sovittu mitä siitä maksetaan. Ja hyvä niin.

 

Juu, hyvä periaate. Eli ensin tulee sopia se korvaus, eikä sitten jälkeenpäin. Jos hommaa aletaan tekemään, voidaan puhua vakiintuneesta käytännöstä ja "normaalista hoitajan työstä". Tuossakin tulee muistaa, että haavojahan SAA ommella kuka vaan jolla siihen on osaaminen, eli mitään LAKIA ei rikota vaikka niitä ompelisi kuka vaan. Kunhan sen lääketieteellisen hoidon on päättänyt lääkäri, eli jonkun lääkärin siunaus pitää olla taustalla että "kyllä, tämä ommellaan". Mutta se voi olla tosin sellainen yleismääräyskin. 

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Mä en ymmärrä tätä teidän iän ikuista vinkumista ihan oikeasti. Ensinäkin me sairaanhoitajat ollaan kusessa sen takia, koska meillä ei ole tarpeeksi vahva liitto takana. Tehyyn kuuluu kaiken maailman ammattiryhmiä, ja ei ole mitenkään mahdollista että se pystyisi ajaamaan kaikkien noiden ammattiryhmien etuja. Sen takia mielestäni sairaanhoitajien (lasken kätilöt, th, ja eh mukaan) kannattaisi erota koko liitosta ja perustaa oma liitto. Samalla tavalla kuin lääkäriliitto, joka vahvasti ajaa omiensa etuja, jopa muiden kustannuksella kuten olemme huomanneet. 

 

Toiseksi, jos tuon uudistuksen ajavat lääkärit voitte nostaa jo kädet ylös, en ole ikinä nähnyt paikkaa missä lääkäreiden vaatimukset eivät olisi meneet läpi. Työnanatajalle he ovat tärkeämpiä, ja elleette tee jotain todella dramaattista heidän sanansa painaa enemmän, ja sillä selvä.

 

 

Ps. Ihan tiedoksi vaan ne pomot siellä yläpalleissa ovat lääkäreitä melkein joka sairaalassa, joten kai voi arvata miksi lääkärit voivat pomottaa hoitajia miten haluavat. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Mä en ymmärrä tätä teidän iän ikuista vinkumista ihan oikeasti. Ensinäkin me sairaanhoitajat ollaan kusessa sen takia, koska meillä ei ole tarpeeksi vahva liitto takana. Tehyyn kuuluu kaiken maailman ammattiryhmiä, ja ei ole mitenkään mahdollista että se pystyisi ajaamaan kaikkien noiden ammattiryhmien etuja. Sen takia mielestäni sairaanhoitajien (lasken kätilöt, th, ja eh mukaan) kannattaisi erota koko liitosta ja perustaa oma liitto. 

 

Kun pistetään X prosenttia jäsenistä liitosta pihalle ja pienennetään budjettia samalla prosentilla niin resurssit paranee ja edunvalvonta tehostuu..?:D

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

En nyt ota kantaa ollenkaan onko tehy tehokas/oikealla asialla vai ei, mutta ei hän se suuruus paljon auta JOS ajetaan väärää asiaa. Eli ihan vissi pointti sinänsä ettei kaiken mailman sekalaisen väen liitto välttämättä ole paras.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Me olemme siis nyt ns. hoitajavetoinen terveysasema, ilman lisäkorvausta. Nyt lääkärit haluaisivat siirtää Marevan määräykset kokonaan hoitajille ja lopettaa lääkäreiden akuutit vastaanottoajat. Kaikki asiakkaat ohjattaisiin tulemaan hoitajien kautta, ja lääkärit vain konsultoisivat ja määräisivät lääkkeet jos hoitaja niitä älyää pyytää. Syynä tähän lähinnä on että lääkärit kokevat nuo tehtävät raskaiksi ja eivät siksi niitä haluaisi tehdä. Monissa päivystyksissähän asiakkaat menevät hoitajan kautta, mutta terveyskeskuksissa näin ei perinteisesti ole ollut. Asiakasmäärät kasvaisivat myös varmasti, ja asiakasmassojen paine siirtyy siis hoitajan harteille. Lisää resursseja ja liksaa siis kiitos. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Sitä en tajua miten lääkäreiden akuutit vastaanottoajat voitaisiin lopettaa ja hoitajien oletettaisiin ottavan vastuun potilaista. Tajuan se, että terveysasemalle tulevan katsoo ensin sairaanhoitaja, joka arvioi hoidon tarpeen. Siten hoitaja ohjaa sairaanhoitajalle vatsatautiset, flunssaiset saikun pyytäjät, joiden yt taudinkuvan mukainen ja sairaanhoitaja antaa 3-5 pv saikkua.

Mutta jos on kyse muusta akuutista vaivasta, niin kyllä lääkärin vastaanotolle pitää päästä. Lääkäri osaa kysyä oikeat kysymukset ja määräta tarvittavat labrat ja lääkkeet.

 

Marevan määräyksiin liittyy suuri vastuu, joten jos sellaista koulutuksen jälkee yritetään saada hoitajan tekemään, niin pitäähän siitä saada korvaus. Saahan respeptinkirjoittajatkin jonkun korvauksen työstään.

"Kyllä on jännittävää elää,ajatteli Muumipeikko. Kaikki voi hetkessä kääntyä ylösalaisin-ilman mitään syytä."(Muumipappa ja meri)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Marevan lääkityksen hoito on monessa paikassa siirretty sairaanhoitajien vastuulle. Ainoastaan jos tulee suuria heittoja ja muita ongelmia lääkäri ottaa kantaa ja tutkii potilaan. Voitte kaikki pikkuhoitajat miettiä miten tähän on kuulkaas tultu. On se uskomatonta, kun sairaanhoitajat eivät työpaikoilla saa suutaan auki, mutta tullaan nettiin itkemään.

 

Olen monessa paikassa huomannut, että kyykytystä tulee joka hemmetin suunnasta. Laitoshuoltajat eivät suostu tekemään tiettyjä hommia, joten ne siirretään sairaanhoitajien hoidettaviksi, lääkärit eivät suostu tekemään jotain, joten ne siirretään sairaanhoittajille, jne. Kaikki vaan nyökyttelee, eikä sano tähän yhtikäs mitään. Surulliseksi koko paletin tekee vielä nämä hoitotyön esimiehet, oh ja ylihoitajat. Eivät puolusta omiaan sitten pätkääkään, kaikkeen suostutaan, ovat taineet unohtaa että ovat itsekin sairaanhoitajia.

 

Vertailkaapa huviksenne näitä hoitotyön esimiehiä ja lääkäriesimiehiä. Lääkäriesimiehet ovat ensisjaisesti lääkäreitä, sitten vasta esimiehiä. He istuvat ruokalassa muiden lääkäreiden joukossa ja keskustelevat heidän kanssaan tasavertaisesti (opiskelijoista lähtien). Entäs sairaanhoitajien esimiehet, he ovat omissa toimistoissaan ja pyrkivät erottautumaan omistaan kaikella mahdollisella tavalla. Kyykytetään omia, ei tule kuuloonkaan että kuunneltaisiin ja oltaisiin tasavertaisia, vaan he ovat ensisijaisesti ESIMIEHIÄ, ja tätä korostetaan aina. Suuri syy minkä takia sairaanhoitajat saavat jatkuvasti lisää tehtäviä, mutta eivät lisää palkkaa on näissä esimiehissä. He kyllä suostuvat näihin lisätehtäviin, mutta eivät älyä/halua/uskalla pyytää omilleen korvausta siitä. Lääkäriesimiehet taas vaativat alaisilleen joka asiasta lisäkorvauksen.

 

Tietenkin poikkeuksia on, mutta näin se yleensä menee. Aloittajalle sanoisin, että, ellei teillä ole joku motivoitunut ja reilu esimies joka pitää omiensä puolta, ei teillä kyllä hirvittävästi ole mahdollisuuksia saada lisäkorvauksia. Ainahan voi soittaa tehyyn, mutta tehy on kyllä yksi Suomen saamattomimpia ammattiliittoja, joten sen varaan en laskisi mitään. Mahdollisuuksia palkankorotuksiin on ollut niin monta kertaa sairaahoitajapulan aikana, ja silti ei olla saatu mitään aikaiseksi säälittävää oikeastaan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

 

 

Aloittajalle sanoisin, että, ellei teillä ole joku motivoitunut ja reilu esimies joka pitää omiensä puolta, ei teillä kyllä hirvittävästi ole mahdollisuuksia saada lisäkorvauksia. Ainahan voi soittaa tehyyn, mutta tehy on kyllä yksi Suomen saamattomimpia ammattiliittoja, joten sen varaan en laskisi mitään. Mahdollisuuksia palkankorotuksiin on ollut niin monta kertaa sairaahoitajapulan aikana, ja silti ei olla saatu mitään aikaiseksi säälittävää oikeastaan.

Jos ongelma on oikeasti iso, työporukka on fiksu ja yhtenäinen, niin se ei odota että joku muu ajaa heidän etujaan vaan hoitaa asian itse. Ensimmäiseksi tehdään hyvin perusteltu kirjallinen esitys esimiehelle ongelmasta kaikkien hoitajien allekirjoituksella + tarvittaessa neuvottelukutsu. Jos palaveri ei tuota tulosta ei niin pöytäkirja jakeluun laajasti sairaalan hallitusta myöden ja uusi neuvottelupyyntö jossa vihjataan fiksusti mahdollisesta medialle informoinnista. Jos esimiehet ovat yhtään kartalla niin viimeistään tässä vaiheessa alkaa tapahtumaan, joskus harvoin on kyllä pitänyt hoitaa nämä asiat paikallisen lehden avustuksella julkisen keskustelun kautta. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Sori vaan dino mutta missä helvetin höyhenpilvessä sinä oikein asustelet. Hoitajat voivat tehdä vaikka miljoona esitystä, mutta kaikki lentävät roskikseen viimeistään ylihoitajan käsissä, ja jos ei silloin niin hallitus torppaa kyllä esityksen, on se niin monesti nähty. 

 

Kyllä se menee niin, että asioiden läpi viemiseen tarvitaan esimiehen apua, joka kykenee viemään alaistensa huolet ja vaatimukset läpi vaikka väkisin. Valitettavasti tällaisia johtajia löytyy harvoin sairaanhoitajaesimiesten joukosta ( oh, yh jne.).

 

Tähän surkeaan tilanteeseen tässä ammatissa olen havahtunut viime aikoina. Joillakin osastoilla on niin kova pula työntekijöistä ja sairaanhoitajia rasitetaan vaikka miten paljon, mutta ylhäältä annetaan käsky olla palkkaamatta ketään. Vedotaan taloustilanteeseen ja hoitajaesimiehet nostelevat käsiään ylös. Samaan aikaan ette voi edes kuvitella miten paljon lääkärit vetelevät palkkioita esim. päivystyksistä ja näitä palkkioita ei lasketa vaan päinvastoin niitä nostellaan prosenttitolkulla, ja kukaan ei sano mitään. Kyllä sitä vähemmästkin masentuu kun näkee todellisuuden ja miten alas sitä ollaan vajottu, ja sitten ihmettelette miksi tätä alaa ei kukaan arvosta, tai miksi ei kukaan kuuntele sairaanhoitajaa. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Sori vaan dino mutta missä helvetin höyhenpilvessä sinä oikein asustelet. Hoitajat voivat tehdä vaikka miljoona esitystä, mutta kaikki lentävät roskikseen viimeistään ylihoitajan käsissä, ja jos ei silloin niin hallitus torppaa kyllä esityksen, on se niin monesti nähty. 

Puhun omasta kokemuksesta vajaan kolmen vuosikymmenen ajalta kunnallisesta terveydenhuollosta. Yhteistyöllä ja sinnikkyydellä on saatu vuosien aikana taisteltua omalle työyksikölle/ammattikunnalle lisää palkkaa, lisää henkilökuntaa, toimenpidepalkkioita ja onpahan kerran oma työyksikkökin saatu pelastettua lopetusuhan alta. Jos on sattumalta osunut omalle kohdalle "saamaton ammattiliitto" tai "epäreilu esimies" niin kannattaa kokeilla tehdä itsekin jotain, ei siinä mitään menetä.. :)

 

 

edit: Ja jos olet seurannut julkista keskustelua olet varmasti huomannut kuinka isoja muutoksia palvelujärjestelmiin esimerkiksi Pirkanmaan ensihoitajat tai geriatrisen puolen hoitajat ovat saaneet aikaiseksi julkisella esilletulolla ja mielenosoituksilla, nämä mun esimerkit ovat hyvin pieniä näiden rinnalla.

Lähes kaikki on mahdollista jos todellista tahtoa löytyy, surkuttelemalla, vastuun vierittämisellä ja muita syyttelemällä ei tietysti kannata kovin isoja ihmeitä odotella.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Sori vaan dino mutta missä helvetin höyhenpilvessä sinä oikein asustelet. Hoitajat voivat tehdä vaikka miljoona esitystä, mutta kaikki lentävät roskikseen viimeistään ylihoitajan käsissä, ja jos ei silloin niin hallitus torppaa kyllä esityksen, on se niin monesti nähty.

Jos kokemus on se, että kukaan ei ota asioita vakavasti ja kaikki toiveet kaikuvat kuuroille korville, niin silloin on syytä miettiä mitä itse voi tehdä asioiden parantamiseksi.

Kyllä se menee niin, että asioiden läpi viemiseen tarvitaan esimiehen apua, joka kykenee viemään alaistensa huolet ja vaatimukset läpi vaikka väkisin. Valitettavasti tällaisia johtajia löytyy harvoin sairaanhoitajaesimiesten joukosta ( oh, yh jne.).

Esimies edustaa työnantajaa, joten esimieheen tukeutuminen palkkaus- yms. asioissa on virhe.

Tähän surkeaan tilanteeseen tässä ammatissa olen havahtunut viime aikoina. Joillakin osastoilla on niin kova pula työntekijöistä ja sairaanhoitajia rasitetaan vaikka miten paljon, mutta ylhäältä annetaan käsky olla palkkaamatta ketään. Vedotaan taloustilanteeseen ja hoitajaesimiehet nostelevat käsiään ylös. Samaan aikaan ette voi edes kuvitella miten paljon lääkärit vetelevät palkkioita esim. päivystyksistä ja näitä palkkioita ei lasketa vaan päinvastoin niitä nostellaan prosenttitolkulla, ja kukaan ei sano mitään. Kyllä sitä vähemmästkin masentuu kun näkee todellisuuden ja miten alas sitä ollaan vajottu, ja sitten ihmettelette miksi tätä alaa ei kukaan arvosta, tai miksi ei kukaan kuuntele sairaanhoitajaa.

Hoitajat ovat itse aiheuttaneet itselleen kaikki ongelmat joista he valittavat. Jos ja kun hoitajilla ei ole tahtoa vaatia ja työtaistella kun siihen on mahdollisuus, niin vaikea siinä on minkään ammattiliiton toimia vastoin jäsentensä tahtoa.

Lääkärit sen sijaan osaavat ja haluavat vaatia itselleen palkkaa ja etuja. He myös tarvittaessa käyttävät työtaistelukeinoja painostaakseen työnantajaa.

Failure is always an option

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Hoitajat ovat itse aiheuttaneet itselleen kaikki ongelmat joista he valittavat. Jos ja kun hoitajilla ei ole tahtoa vaatia ja työtaistella kun siihen on mahdollisuus, niin vaikea siinä on minkään ammattiliiton toimia vastoin jäsentensä tahtoa.

 

 

 

Nimenomaan näin. SINÄ OLET TEHY, turha siellä on huudella että se kuuluisa joku muu ei koskaan ikinä tee yhtään mitään sinun etujesi eteen.

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vasta valmistuneena lähihoitajana ja sairaanhoitajan koulutusta miettivänä, voin vaan todeta että hoitajat on ihan liian nössöjä.

Joka ikisessä harjottelupaikassa, hoitajia käskytetään ihan miten huvittaa, ihan käsittämätönä..

 

Kaikella kunnioituksella, mutta kyllä teille naisille kaipais ainakin luottamusmiehiksi henkilöitä, jotka ois oikeita miehiä tai ainakin hieman ryhdikkäämpiä naisia.

Sama tonne liittoonki, pois vaan kaikki nössöt ja raskaan sarja äijät laittaa asioita järjestykseen.

 

Alan vikahan on naisvaltaisuus ja suurin ongelma on naisten kiltteys.

Sori vaan, mutta tää on tosi asia, ei miesvaltaisella alalla asiat ois näin huonosti...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Miun on khyllä pakko ymmärtää tuo TEHY kritiikki. Kun silloin muutama vuosi sitten lakkoiltiin ja irtisanouduttiin, niin mitä siitä työtaistelusta jäi käteen? Niiku rahallisesti, oliko isoista summista kyse? Itse muistan enemmänkin, että saatiin aikaiseksi ns pakkotyölaki.

Vertaa sitten noihin matalammin koulutettuihin lennonjohtajiin ja heidän lakkoiluihin. Miun silmissä vähä tehokkaampaa työtaistelua :D Voi toki olla että ajatuksissani on virhe ja oon väärässä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Näistä työtehtävistä... täytyy sanoa että henkkoht TK-päivystys työpaikkana alkaa kiinnostaa ihan uudella tavalla, jos potilaat alkaa tulla hoitajan kautta aina ja lääkäri on siinä sopivasti sit hollilla tekemässä linjanvetoja ja muutenkin helposti konsultoitavissa. Toki tästä kaikesta sit kunnon palkka kanssa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Muutakin työelämää nähneenä, kaipaan kyllä yhteen hiileen puhaltamista sote- saralla. Työnantajan etu on se, että että työolojen parantamisen sijaan porukka ei toimi yhteen. Erityisesti naiset: koska me opitaan....

Kiertäessä oppii ja näkee kaikenlaista. Ikävä sanoa, että hyväkin paikka voi mennä alamäkeä, kun "money talks", eli säästetään väärässä paikassa. Vain sen vuoksi, että omistajan kännyyn jää enemmän. Oikeassa paikassa säästö on suositeltavaa, jos on tarvis, mutta....

Nyt ei monet tykkää kirjoittamastani, mutta kirjoitan silti: Uusia tuulia ja asenteita työpaikoille toivottavasti tuovat ne entisen alansa jättäneet, jotka vaihtavat sote- alalle. Heistä moni on nähnyt aivan toisenlaista työelämää; eivät vain sulata Florencen tyyliä. Heistä voi tulla aivan loistavia hoitajia, jotka toimivat aktiivisesti hoidettavan hyväksi, mutta eivät anna kohdella itseään lattiarättinä. Kyllä muutos alkaa jokaisesta meistä itsestämme.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vertaa sitten noihin matalammin koulutettuihin lennonjohtajiin ja heidän lakkoiluihin. Miun silmissä vähä tehokkaampaa työtaistelua :D

Suomessa on muutama ns. "avainala" joilla on työn luonteen vuosi mahdollisuus kiristää palkkaa ja sen he kyllä tekevät. Eli esimerkiksi just lennonjohtajat, ahtaajat, jäänmurtajalla työskentelevät kun lakkoilevat, menee yhteiskunta kyykkyyn viennin/tuonnin/liikenteen stopatessa ja sen vuoksi näille on annettu erityisetuja jotta pysyisivät ruodussa. Näihin muutaman pienen ammattikunnan palkkoihin en kyllä lähtisi hoitajien palkkoja vertaamaan.

Muutakin työelämää nähneenä, kaipaan kyllä yhteen hiileen puhaltamista sote- saralla. Työnantajan etu on se, että että työolojen parantamisen sijaan porukka ei toimi yhteen.

Pelkästään se että hoitajia edustaa 5-6 liittoa tekee työnantajan hommat helpoksi.
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Oot Dino ihan oikeassa.

Jotenkin vaan niin ööö ironista tjsp, kun toisilla nousee palkka säännöllisillä lakoilla ja me päästään töihin. Onhan siinä sekin, että hoitopuoli on aika iso ala ja jos palkat nousisi samaa tahtia, niin..

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Miun on khyllä pakko ymmärtää tuo TEHY kritiikki. Kun silloin muutama vuosi sitten lakkoiltiin ja irtisanouduttiin, niin mitä siitä työtaistelusta jäi käteen? Niiku rahallisesti, oliko isoista summista kyse? 

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2010/05/17/katso-miten-hoitajien-lakkoilu-kannatti/20106959/12

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...