Jump to content
MAINOS

Ammattioikeuksien käsittely ruuhkautuu kesällä


Reportteri

Recommended Posts

Touko- ja kesäkuussa oppilaitoksista valmistuu tuhansittain eri terveydenhuoltoalojen koulutuksen suorittaneita. Tämän takia hakijoiden ja työnantajien on varauduttava siihen, että hakemusten käsittelyajat pitenevät. Suomessa valmistuneiden ammattihenkilöiden hakemusten käsittely kestää arviolta kymmenen työpäivää. Valvira pyytää välttämään hakemusten käsittelyaikaa koskevia tiedusteluja, koska ne hidastavat käsittelyä entisestään.

Kun ammatinharjoittamisoikeus on myönnetty, laillistus- tai nimikesuojaustiedot löytyvät JulkiTerhikistä seuraavana päivänä (https://julkiterhikki.valvira.fi/). Päätösasiakirja saapuu hakijalle myöhemmin. Henkilöllä, jonka tiedot löytyvät JulkiTerhikistä, on oikeus toimia kyseisen ammattihenkilön tehtävissä, vaikka hän ei olisikaan vielä saanut asiaa koskevaa päätöstä.

Terveydenhuollon ammattihenkilöksi valmistunut voi työskennellä opiskelijaoikeuksin ennen laillistamista 30 päivän ajan. Valvira kuitenkin suosittelee, että laillistusta haetaan välittömästi valmistumisen jälkeen.

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...