Jump to content
MAINOS

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri sekä rekrytointiyhtiö mustalle listalle


Reportteri

Recommended Posts

Filippiinien ulkomaantyövoimahallinto on asettanut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sekä henkilöstöyritys Opteamin mustalle listalle sopimusehtojen rikkomisen vuoksi. Rekrytointiyhtiö päätti kolmen hoitajan työsopimukset, koska nämä eivät olleet läpäisseet suomen kielen koetta vuoden kuluessa saapumisestaan. Filippiineillä hoitajille ei ollut sanottu, että koe olisi läpäistävä vuodessa. Aikarajaa ei oltu kirjattu sopimukseenkaan, vaan asiasta oli kerrottu vasta Suomessa.

Filippiinien viranomaiset katsovat, että hoitajia ei ole informoitu kielikokeen vaatimuksista riittävästi. Jatkossa mikään työvoiman välitysyhtiö saa värvätä filippiiniläistä työvoimaa HUSin palvelukseen. Opteam ja HUS valittavat päätöksestä.

Asiasta kertoi Kuntalehti

Link to comment
Share on other sites

Guest Kaija Koivumäki

Mitähän nyt sanoisin ?! Kyllä ! Ehdottomasti hoitajalla pitää olla hyvä suomenkielen taito,koska usein hoitaja joutuu "tulkitsemaan" potilaalle myös lääkärin kieltä ja ohjeita !!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ei hoitajalla tarvitse olla hyvä suomen kielen taito. Itse asiassa HUS:ssa on töissä useita hoitajia ja lääkäreitä jotka osaavat suomea korkeintaan auttavasti ja jotkut eivät osaa sitä lainkaan. Ja kaikki tämä on täysin laillista ja sallittua. Jos päädytte potilaaksi Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueelle, niin siellä on parempi osata ruotsia.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Ei hoitajalla tarvitse olla hyvä suomen kielen taito. 

Ei niin, pääasia että halvalla saadaan nöyrää porukkaa töihin jotka pitää turpansa kiiinni ja auttavat omalta osaltaan polkemaan suomihoitajien palkkoja..

Link to comment
Share on other sites

Jaa, ettei tarvitse olla hyvää suomenkielentaitoa... En vaan ymmärrä miten erikoissairaanhoidossa pärjää jos ei osaa kieltä. Luulisin ainakin, että siellä pitää osata kertoa potilaiden asioista lääkärille ja pitää ymmärtää lääkärin ohjeet potilaan hoidosta. Ja miten ihmiset sitten kirjaavat potilaiden voinnit ja osaavat toimia äkillisissä tilanteissa? Pelkkä hymy ei riitä.

Tk sairaalassa on tullut vastaan hyvinkin vähäistä kielitaitoa. Ja kun työkaveri iltavuorossa hymyilee ja kertoo ymmärtäneensä ja tekee ihan erilailla mitä on juuri sovittu, on vitsit vähissä. Tai kun vääntää vuodepotilasta ylös vuoteesta tai kuivittaa kävelevää potilasta vuoteessa.....

 

Pelkkä "ymmärsitkö" ei riitä kysymykseksi, vaan pitää kysyä miten hän ymmärsi. Kielitaidoton luulee ymmärtäneensä, mutta totuus on muuta.

"Kyllä on jännittävää elää,ajatteli Muumipeikko. Kaikki voi hetkessä kääntyä ylösalaisin-ilman mitään syytä."(Muumipappa ja meri)

Link to comment
Share on other sites

Jaa, ettei tarvitse olla hyvää suomenkielentaitoa...

Ei tarvitse. Länsi-Uudellamaalla riittää kun osaa ruotsia eikä kukaan katso kieroon jos hoitaja tai lääkäri ei osaa suomea. Siellä on orpo olla potilaana jos hoitajaksi tai lääkäriksi sattuu joku ei suomea osaava.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...