Jump to content

infuusio ja injektio cvk:iin (aloittelijan kysymyksiä taas)


sisukas

Recommended Posts

Miten onnistua laittamaan infuusio tai iv-lääke cvk:hon meneviin infuusioletkuihin, niin ettei sinne menisi yhtään ilmaa? Aina kun kolmitiehanan kautta lisään jotain saan mukana menemään jonkinmoisen ilmakuplan, minkä sitten joudun päästämään letkuston seuraavasta hanasta ulos... Mitä teen väärin? Onko grosshongin ja vascuportin kanssa yhtä tarkkaa kuin cvk:n kanssa, ettei ilmaa tulisi mennä yhtään? Olen kuullut että pieniä kuplia saisi mennä, kunhan ei mene isompaa pätkää.... mutta mikä sitten on pienen kuplan ja ison pätkän raja..?

Link to comment
Share on other sites

Tämä on taas tällainen ikuisuuskysymys. Ohjeistus sanoo, ettei ilmaa saa keskuslaskimoon laittaa yhtään, mutta käytännössä se ei ole mahdollista. Jos kolmitiehanassa on hieman ilmaa jäänyt kuplaksi ja se pieni millin pituinen kupla lähtee injektiota antaessa liikkeelle niin ei kai kukaan oikeasti ala sitä sieltä pois enää aspiroida. Kyllä se pieni ilmakupla liukenee vereen ennen kuin ehtii edes keuhkoverenkiertoon.

 

Se kannattaa muistaa, että jos antaa injektion CVP:n mittausreittiin, niin huuhtelee kunnolla ne pienet mahdolliset ilmakuplat pois, koska melko pienikin ilma siellä mittauslinjassa vaikuttaa mitattuun paineeseen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...