Jump to content
 
sisukas

infuusio ja injektio cvk:iin (aloittelijan kysymyksiä taas)

Recommended Posts

sisukas

Miten onnistua laittamaan infuusio tai iv-lääke cvk:hon meneviin infuusioletkuihin, niin ettei sinne menisi yhtään ilmaa? Aina kun kolmitiehanan kautta lisään jotain saan mukana menemään jonkinmoisen ilmakuplan, minkä sitten joudun päästämään letkuston seuraavasta hanasta ulos... Mitä teen väärin? Onko grosshongin ja vascuportin kanssa yhtä tarkkaa kuin cvk:n kanssa, ettei ilmaa tulisi mennä yhtään? Olen kuullut että pieniä kuplia saisi mennä, kunhan ei mene isompaa pätkää.... mutta mikä sitten on pienen kuplan ja ison pätkän raja..?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Mats

Tämä on taas tällainen ikuisuuskysymys. Ohjeistus sanoo, ettei ilmaa saa keskuslaskimoon laittaa yhtään, mutta käytännössä se ei ole mahdollista. Jos kolmitiehanassa on hieman ilmaa jäänyt kuplaksi ja se pieni millin pituinen kupla lähtee injektiota antaessa liikkeelle niin ei kai kukaan oikeasti ala sitä sieltä pois enää aspiroida. Kyllä se pieni ilmakupla liukenee vereen ennen kuin ehtii edes keuhkoverenkiertoon.

 

Se kannattaa muistaa, että jos antaa injektion CVP:n mittausreittiin, niin huuhtelee kunnolla ne pienet mahdolliset ilmakuplat pois, koska melko pienikin ilma siellä mittauslinjassa vaikuttaa mitattuun paineeseen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×