Jump to content
MAINOS

Sairaanhoitajan päivää 12.5. juhlitaan liikunnan merkeissä


Reportteri

Recommended Posts

SHP%202014_saitti.jpg

 

Tänä vuonna Sairaanhoitajan päivää vietetään kansallisesti teemalla: Hyvinvoiva jaksaa enemmän. Tavoitteena on nostaa hyvän kunnon ja liikkumisen merkitystä hoitotyön tekijöiden jaksamisessa ja työkyvyssä. Sairaanhoitajien hyvinvointi näkyy väestön hyvinvointina!

- Moni terveydenhuollon työntekijä tekee raskasta vuorotyötä, joka vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Henkilöstöliikunnan edistämisen tulee kuulua kiinteänä osana terveydenhuollon työpaikkojen toimintakulttuuria. Liikunnalla saavutetut terveyshyödyt tuottavat työhyvinvointia, mutta myös taloudellisia säästöjä, Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto sanoo.

Tutkimusten mukaan tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet ovat yleisimpiä syitä hoitohenkilöstön ennenaikaiseen eläköitymiseen. Merkittävin sairauspoissaolojen syy on selkäkipu.

Vuoden 2014 juhlapäivän yhteistyökumppani on UKK-instituutti. Sen tutkimus- ja kehittämishankkeissa tuotetaan tietoa liikunnan terveysvaikutuksista ja liikunnan edistämisestä mm. työpaikoilla.

- Jos liikunta kuuluu koko organisaation toimintakulttuuriin, on työntekijänkin helpompi lähteä liikkeelle. Tärkeää on, että työntekijät otetaan mukaan suunnittelemaan millaiseen liikuntaan talossa kannustetaan. Lisäksi liikunnan edistämisen pitää näkyä myös työterveyshuollon toiminnassa, erikoistutkija Minna Aittasalo UKK-instituutista sanoo.

Sairaanhoitajan päivää vietetään eri puolilla Suomea liikunnallisten tapahtumien merkeissä. Lisätietoa tapahtumista: http://www.sairaanhoitajaliitto.fi/1205
 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...