Jump to content
 
Reportteri

Humalaiset käyttävät ambulanssia taksina

Recommended Posts

Reportteri

Tamperelainen ensihoidon vastuulääkäri Antti Kämäräinen puhallutti kollegoineen kahden kuukauden aikana kaikki ensihoidon lääkäriyksikön potilaat. Tosin kaksi viidesosaa potilaista ei pystynyt puhaltamaan. Ensihoidon lääkäriyksikön potilaista yli 40 prosenttia oli päihtyneitä. Lisäksi parikymmentä prosenttia niistä, jotka eivät kyenneet puhaltamaan oli lääkärin arvion mukaan humalassa.

 

Ensihoitaja Susanne Saarinen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokelta kertoo, että humalaiset käyttävät ambulanssia taksina, kun oma olo alkaa huolestuttaa.

– Se tarkoittaa sitä, että humalatila on herkistänyt omille oireille, jotka ovat voineet jatkua jo useampia viikkoja. Sitten tulee kuolemanpelkoa ja muuta tunnetta laskuhumalassa. Halutaan päivystykseen, mutta ei ole rahaa, niin soitetaan ambulanssi.

 

Asiasta kertoo YLE: http://yle.fi/uutiset/paihtyneet_kuormittavat_kohtuuttomasti_ensihoitoa_humalaiset_kayttavat_ambulanssia_taksina/7209894

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Pöllö

Lanssia joskus on pyritty käyttämään myös taksina baariin, jos tk/sairaala on keskustan suunnalla. Myös kotiin kuljetuksia kokeillaan. Ja kyllä, mm. elvytyksiä osuu kohdille samaan aikaan kun joku yrittää vinkua ambulanssilla taksikyytiä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×