Jump to content
MAINOS

Sidos varpaaseen tai sormeen?


miimi

Recommended Posts

Osaisitteko auttaa vastavalmistunutta, miten saisi parhaiten hyvän sidoksen varpaaseen tai sormeen? Esim osakynnen poistossa.

Entä miten jos murtumassa pitää sitoa sormi viereiseen sormeen kiinni, niin riittääkö kahden sormen teippaaminen yhteen vai pitääkö saada  jotenkin tukevampi sidos (esim kämmenen ympärille sidos myös). Ja laitetaanko sormien väliin jotain pehmikettä? Kiitos kaunis!

Link to comment
Share on other sites

Nuo on sormeen tarkotettuja, en muista tuotemerkkiä nykyisin mutta saman näköisiä ne on.

singlefix.jpg

 

Putkisukasta saa kätevästi askarreltua myös kaikkia vastaavia, teippiä ja taitoksia kaveriksi niin tulee priimaa. Noita on erikokoisia niin, että sopii pikkulapsen sormeen tai aikuisen miehen ympäri kokonaan.

Seton-Tubinette-buisverband--nr-01-imgP-

 

Sormen teippaamisessakin voi hyödyntää esim. tuota putkisukkaa niin ei haudo väli. Sormen murtuman hoito riippuu paljon siitä miten se on murtunut, kaikkiin "Sormi murtunut" -keisseihin ei riitä pelkkä teippi.

Link to comment
Share on other sites

 

Entä miten jos murtumassa pitää sitoa sormi viereiseen sormeen kiinni, niin riittääkö kahden sormen teippaaminen yhteen vai pitääkö saada  jotenkin tukevampi sidos 

Wanha nyrkkisääntö sormivammoissa on että immobilisoidaan murtuneen luun molemmilla puolella olevat nivelet. Eli jos hyväasentoinen murtuma on sormen distaalisessa tai mediaalisessa luussa riitää yleensä teippaus, jos taas proksimaalisessa luussa niin silloin menee kipsihommiksi. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...