Jump to content
 
-Simpo-

Hoitajien yksityisyydensuoja?

Recommended Posts

-Simpo-

Sellaista kyselisin, että onko muuallakin käytäntönä, että potilaille/potilaiden omaisille kerrotaan vaikkapa uuden hoitajan aloittaessa etu+sukunimi? 

 

Lähiesimieheni ilmoittelee aina uusista hoitsuista sähköpostitse kaikille omaisille heidän aloittaessa. Omalla kohdalla yritin käydä aiheesta keskustelua, sillä itse tottunut että hoitaja itse pystyy vähän määrittämään kenelle niitä omia tietoja kulkeutuu. Lopputulema oli kuitenkin kaikkea muuta kuin rakentava keskustelu, olin vaan vähän hankala kun en ymmärrä että "näin on tapana"  ;)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Söppe

Kolleegan sanoin : "Meidän työ kestää julkisuuden." Teidän töistä en tiedä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Julma

Millainen työyksikkö aloittajalla on? Kyllähän tuo nyt melkosen hämärältä touhulta kuulostaa. Kai tuon ymmärtää, jos on joku hengityshalvauslapsen hoitorinki tms..

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Keep the faith

En tiedä noin muuten, mutta kyllähän tuosta omasta nimestä ja itsensä esittelystä on tullut aivan katoavaista luonnonvaraa. Menee varmasti OT tässä ketjussa, mutta...

 

Jos minä olisin potilas, minusta olisi perin asiallista tietää, kuka minua hoitaa. Eli se vuoron alussa oleva tervehdys; "hei/huomenta, olen Maarit ja töissä tässä huoneessa tämän (esim.) aamuvuoron. Miten yö meni?" Siis vuodeosastolla.

Ei mitään ydinfysiikkaa :-/ .

 

Muuten Söppeä kompatakseni; kestää tosiaankin sanoa se nimi, myös omaiselle. Monesti sanottukin, välillä jopa tavaan sukunimeni, ettei tule virheitä.

 

Aluperäisellä on varmaan jokin erityinen yksikkö, tms?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
neea

Tuollainen s-postilla ilmoittelu on kyllä outoa ja herättää epäilyksiä...

Itse esittelen itseni aina koko nimeltä, siitä on tullu tapa. Maalla asuessa kaikki tuntee kaikki. Ei ole yks tai kaks kertaa kun kaupassa tullaan kyselemään neuvoa omiin tai hyvän ystävän vaivoihin. Muutaman kerran on soitettu kotiinkin. Paras juttu on se kun asiakas soitti sairaalasta mulle töihin ja pyysi tuomaan lääkettä...ja tämä tarina on tosi.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
SHV

Miksi omaisille pitää ilmoittaa sähköpostilla uusista työntekijöistä? Siis tottakai on tärkeää, että yhteydenpitoa omaisiin on mutta mikä tuon logiikka on ?

Teen itse psykiatrista vastaanottotyötä, joten omalla nimellä mennään. Yksityisyyttäni suojaan pitämällä puhelinnumeroni salaisena, muuten ei mitään varotoimia.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Tatya

Kun menin tekemään kesäksi sairaanhoitajan sijaisuutta pieneen asumisyksikköön, jossa 12 asukasta, laitettiin myös siellä viesti omaisille, että olen kesän ajan sijaisena. Tämä oli minusta kyseisessä yksikössä ihan ok, vähän potilaita, tutut hoitajat, jotka olivat vuosia hoitaneet kyseisiä asukkaita jne. Siellä kun normaalistikin omaiset tiesivät omahoitajan ja sairaanhoitajan nimet ja osa omaisista soittelikin suht aktiivisesti "Mites kun haluaisin viedä sen meidän Maijan jalkahoitoon, koskas teille oli tulossa hoitaja sinne ja miten sanoiko se lääkäri mitään siihen Maijan närästykseen?".. Helpotti selkeästi, kun vastasin puhelimeen ja omaiset tiesi kuka on kyseessä, eivätkä joutuneet kyselemään olenko keikkalainen vai kesäsijainen ja lähihoitaja vai sairaanhoitaja (yksikössä sairaanhoitaja hoiti lääkärillä käyntiasiat) jne. Lisäksi osa omaisista laitteli sähköpostia ja silloinkin laittoivat suoraan nimellä olevaan työsähköpostiin.

Eli minusta joissain yksiköissä sopii asiaan ja itse en siellä kokenut sitä lainkaan häiritsevänä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×