Jump to content
MAINOS

Ravitsemusliuos, Kcl-lisä ja antibiootti..


sisukas

Recommended Posts

tuore sh kyselee taas hölmöjä... Eli potilaalla on meneillään ravitsemusliuos ja sivutippana menee nakkeli jossa kcl-lisä. Sitten pitää vielä laittaa antibiootti tippumaan. Ravitsemusliuos laitetaan siksi aikaa tietysti tauolle, mutta entä nakkeli kera kcl:n?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Mä oon varmaan sitten neuroottinen, mutta mä laittaisin tauolle ravitsemusliuoksen sekä sen NaCl-tipan. Siitä syystä että siinä on kalium-lisä.

EKG NERD

Link to comment
Share on other sites

Jos mahdollista, niin virittelisin toisen perifeerisen kanyylin. Jos taas käytössä on subis, niin eri luumenista voi antaa samaan aikaan mennä.

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Siis oikeastiko tauotatte aina Kcl-lisällisen nesteen/laitatte eri lumeneen tippumaan kuin antibiootin?:D No ehkä jotenkin ymmärrän periferian, kun Kcl ja jotkut antibiootit voivat ärsyttää suonta, mutta että CV:ssä ab ja Kcl eri puolille tippumaan.. Useimmat antibiootit ovat yhteensopivia Kcl:n kanssa, jotkut voivat jopa mennä ravitsemuksen kanssa!

Link to comment
Share on other sites

Riippuu hyvin paljon reitistä ja millaista ravitsemusliuosta ja millainen antibiootti. Tietyt antibiootit saavat mennä ravitsemusliuoksen kanssa samaa aikaa, riippuen mitä se sisältää. Yleensä kaikki saavat mennä NaCl ja Kcl:n kanssa. Meillä on antibiootteja jotka saavat mennä ravitsemusliuoksen kanssa samaa aikaa ja toiset eivät, se täytyy aina tarkistaa :)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...