Jump to content
MAINOS

Mitä teet työyössä ollessasi kun aamuvuorolainen ilmoittaa poissaolostaan?


Tepa66

Recommended Posts

Hei vaan kaikki (ja etenkin kaikki yötyöläiset)!

 

Eli tosiaan, mitä teette kun aamuvuorolainen infoaa poissaolostaan? Useinhan noita poissaolo-puheluita alkaa tulemaan justnäin lähestyttäessä aamua ja klo 7:ää.

 

Itse keikkailen muistisairaiden yksikössä, jossa aamuvahvuus on 3 hoitajaa. Näin yöllä valvotaan yksin. Koko talossa on melko toimiva varahenkilöstö (onneksi). Eli hyvässä lykyssä sieltä saa varattua hoitajan äkkipuutokseen. Jos varahenkilöä ei ole vapaana, osastonhoitaja (tai vastaava) katsoo aamulla, onko tarvetta esim. Seuren keikkalaiselle. Muistan sen ajan kun yöhoitajan piti ruveta soittamaan hoitajalistaa läpi sijaisen saamiseksi.

 

Kuinka muualla?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Meidän työalue on koko maakunta, joten puhelu voi tulla mistä päin oikeastaan vaan aamusella. Ohje meillä menee, että voidaan alkaa soittelemaan sijaista (ja usein soitellaankin) tai sitten saadaan jättää soittamatta ja vähän ennen seitsemää tulee töihin oh tai aoh. Meillä on lista kyseisen paikan sijaisista, että ketkä voi mennä ko paikkaan tuuraamaan.

 

muoks. meillä siis ei ole varahenkilöstöjärjestelmää.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei oo omaa varahenkilöjärjestelmää ku ollaan aika pieni yksikkö, mutta vakkarikeikkalaisille soitetaan ja jos niille ei sovi/eivät vastaa, niin yritetään saada iltavuorolainen tekemään aamun ja aamuvuoro jatkaa sitten sijaisen hakemista iltavuoroon. Me usein kyllä sovitaan jo illalla jos on samat työntekijät illoissa seuraavanakin päivänä, että joku niistä voi tehdä aamun, niin sen voi hälyttää töihin jos sairastapaus ilmenee. Jos ei mikään onnistu, niin keikkavälitysfirmoilta voi tilata sit työntekijän. Aika harvakseltaan näitä tulee, onneksi! En itse tykkää soitella aamuyöstä ketään töihin, unista ja kärttyistä porukkaa :D  

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Aamuvuorossa pitää olla väh. 3 työntekijää, jos sairastapauksesta huolimatta se säilyy niin sijaista ei tarvitse soitella ellei ole mitään ihmeempää sille päivää (jos siis alunperin on esim. 4 työntekijää tulossa aamuvuoroon). Pari vakisijaista meillä on, heille soitellaan jos sijaista tarvitaan. Jos ei heille sovi, niin ottaisin yhteyttä esimieheen ja antaisin hälle tehtäväksi hommata työntekijä aamuun... :)

Link to comment
Share on other sites

Jos ei heille sovi, niin ottaisin yhteyttä esimieheen ja antaisin hälle tehtäväksi hommata työntekijä aamuun... :)

Oh:lla on virkansa pohjalta velvollisuus tulla vaikka itse töihin jos ei muuten saa sijaista järjestymään, toimessa olevalla rivihoitajalla ei tällaisia velvollisuuksia ole.
Link to comment
Share on other sites

Yövuorolaisen ei tarvitse soitella, kunhan edes joku on tulossa aamuun ja vapauttaa yökön. Aamulla meillä varataan joko vapaa varahenkilö, soitetaan joku illasta aamuun tai tehdään vajaalla. Riippuen potilastilanteesta. 

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kahdella työntekijällä menisi sitten aamuvuoro. Meillä päin sijaisia todella vaikea saada (vaikka pitkä lista heitä onkin), mutta yrittäisin tässä aikaisen aamun aikana saada äkkiä jotain sijaistamaan. Valitettavasti varmaan kuitenkin kahdella mentäis.

 

Joskus menty jopa yhdellä, kun kaksi aamuvuorolaista ilmoittanut sairastuneensa. Se oli aikamoista se...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...