Jump to content
MAINOS

Ministeri Risikko: Jokaisen kannattaa kirjata hoitotahtonsa


Reportteri

Recommended Posts

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko kehoittaa jokaista kirjaamaan hoitotahtonsa tulevaisuuden varalle. Syksystä alkaen on mahdollista kirjata hoito- ja elinluovutustahtonsa myös Kansallisen terveysarkiston omalle sivulle.

 

-Hoitoa helpottaa se, jos hoitotahdossa on kerrottu omat toiveet siitä, minkä kokee laadukkaaksi hoidoksi. Myös vanhuksia pitää rohkaista hoitotahdon ilmaisemiseen, ministeri Risikko sanoo.

 

Parhaillaan rakennetaan Kansallista terveysarkistoa, jonka verkkopalvelussa jokainen voi jatkossa katsella omia potilastietojaan, sähköisiä reseptejään ja kirjata hoitotahtonsa. Tästä palvelusta terveydenhuollon ammattilaiset voivat tarkistaa potilaan tiedot ja tahdon.

 

Palliatiivisesta hoidosta säädetään terveydenhuoltolaissa. Lakiin sisältyy vaatimuksia hoidon hyvästä laadusta ja potilasturvallisuudesta. Kuntien ja sairaanhoitopiirien tehtäviin kuuluu ehkäistä ja parantaa sairauksia ja lievittää kärsimyksiä.

 

-Parantumattomasti sairaan hoito edellyttää vahvaa ammattitaitoa. Hoito on monitieteistä ja sen vuoksi yhteistyön eri ammattiryhmien välillä tulee olla saumatonta. Näin voidaan turvata hoidon pitkäjänteisyys, kivuttomuus, inhimillisyys ja hyvä laatu. Ikäihmisillä pitää olla oikeus kuolla pysyvässä hoitopaikassa ja tarpeettomia siirtoja paikasta toiseen tulisi välttää elämän loppuvaiheessa, ministeri Risikko toteaa.

 

STM

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...