Jump to content
MAINOS

elämänpuu apuvälineenä hoitotyössä?


Fopiskelija

Recommended Posts

hei ja kiitos jo kaikille etukäteen vastauksista.  Olen lähihoitaja opiskelija, suuntaudun vanhustyöhön, nyt meillä menossa vanhustyön kehittäminen projekti. Valitsimme aiheeksemme elämänpuu. Haluaisin kysyä siis teiltä, onko kokemusta elämänpuusta hoitotyössä, mitä tietoja  sisälsi, miten se parantaa hoitolaatua, mitä apua olette kokeneet siitä? meillä ajatuksena elämäänpuu, jossa  tietoa asiakkaan historiasta, missä syntynyt, perhe, työ harrastukset, mielenkiinnot ja mistä ei pidä.  :) ajatuksena että se tehty yhdessä läheisten kanssa ja asetetaan asiakkaan huoneen seinälle.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Olen muutamaan törmännyt vuosien varrella. Helpotti dementikkojen kanssa toimimista mukavasti. Siinä on juuri ollut kerrottuna perhetaustoja, työpaikkoja, lempiruokia ja lempipuheenaiheita.

Isona minusta tulee kasanukkuja.

Link to comment
Share on other sites

Kuultu on , vaan ei käytännössä testattu. Omaa työtäni helpottaa paljon, kun ennen uusien asiakkaiden (enimmäkseen muistisairaat) tapaamista selvitän heidän mieltymyksiään. Helpottaa kummasti alkuun pääsemistä.

Esim. entisen "urheiluhullun" kanssa otan kauttarantain aiheeksi vaikkapa Lasse Virenin kaatumisen Munchenissa tai lupaan tanssin ystävän kanssa pyörähtää parketilla, kunhan ensin vähän tutustutaan.

Eli asiakkaani ovat melko hyväkuntoisia vielä. Pitkälle edenneen muistisairauden kanssa käytän kosketusta (kättely), rauhallinen hymy ja puhe ja myöhemmin esim. laulua ja posken silitystä. Kyllä työ opettaa, vaikka ei sitä elämänpuuta käyttäisikään. Useinmiten ei ole aikaa muuhun, kuin kerätä tietoa pääkoppaan, vastaisuuden varalle.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...