Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

Haluaisin pystyä kertomaan -dokumentti kertoo seksuaalivähemmistöjen vanhuudesta

Recommended Posts

Reportteri

Yhdenvertaisissa vanhuspalveluissa jokaisen omaa identiteettiä ja itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan. Lesbot, homot, biseksuaalit, transihmiset ja intersukupuoliset ihmiset ovat aina olleet osa vanhusväestöä ja siten myös läsnä vanhuspalveluissa, vaikka usein piilossa. 20-40 -luvuilla syntyneet sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ovat Suomessa eläneet nuoruutensa ja osan aikuisuutta aikana, jolloin homo tai lesbo on ollut rikoslaissa rikollinen ja lääketieteessä sairas, ja sukupuolen moninaisuutta ei puolestaan ole tunnettu juuri lainkaan.

 

Tällä videolla yhdeksän sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöihin kuuluvaa ihmistä kertoo elämästään. He pohtivat ikääntymistä, palveluntarpeitaan ja toiveitaan. Nämä tarinat tukevat sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden ymmärtämistä ja tuomista osaksi ammattitaitoa. Video on suunnattu erityisesti sosiaali- ja terveysalan oppilaitosten ja vanhuspalvelujen opetuskäyttöön.

 

http://youtu.be/yV2cB9FMXoA

 

Lisää aiheesta:

http://seta.fi/yhdenvertainen-vanhuus/

Yhdenvertainen vanhuus -projekti, Seta ry
 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: carlino

Erinomainen video. Katsokaa ihmeessä!!!

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
scoubi

Juu, tosi hyvä! Täytyy sanoa, että aihe on vielä "arka", sillä meille muistisairaiden yksikköön (tehostettu palveluasuminen) tuli joku aika sitten asiakas (kaupungin ostopaikka) jonka omainen kertoi (ja myös hänen esitiedoistaan kävi ilmi) miehen olevan homoseksuaali. Hänelle tehtiin heti Hiv-testi sen enempää lupia kyselemättä. Ehkä hän ei olisi ymmärtänyt asiaa vaikka olisi kysyttikin (muistisairautensa takia), mutta jäin ihmettelemään tapahtunutta. Eikä tämä ole potilaslain vastaista?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...