Jump to content
MAINOS

Haluaisin pystyä kertomaan -dokumentti kertoo seksuaalivähemmistöjen vanhuudesta


Reportteri

Recommended Posts

Yhdenvertaisissa vanhuspalveluissa jokaisen omaa identiteettiä ja itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan. Lesbot, homot, biseksuaalit, transihmiset ja intersukupuoliset ihmiset ovat aina olleet osa vanhusväestöä ja siten myös läsnä vanhuspalveluissa, vaikka usein piilossa. 20-40 -luvuilla syntyneet sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ovat Suomessa eläneet nuoruutensa ja osan aikuisuutta aikana, jolloin homo tai lesbo on ollut rikoslaissa rikollinen ja lääketieteessä sairas, ja sukupuolen moninaisuutta ei puolestaan ole tunnettu juuri lainkaan.

 

Tällä videolla yhdeksän sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöihin kuuluvaa ihmistä kertoo elämästään. He pohtivat ikääntymistä, palveluntarpeitaan ja toiveitaan. Nämä tarinat tukevat sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden ymmärtämistä ja tuomista osaksi ammattitaitoa. Video on suunnattu erityisesti sosiaali- ja terveysalan oppilaitosten ja vanhuspalvelujen opetuskäyttöön.

 

http://youtu.be/yV2cB9FMXoA

 

Lisää aiheesta:

http://seta.fi/yhdenvertainen-vanhuus/

Yhdenvertainen vanhuus -projekti, Seta ry
 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Juu, tosi hyvä! Täytyy sanoa, että aihe on vielä "arka", sillä meille muistisairaiden yksikköön (tehostettu palveluasuminen) tuli joku aika sitten asiakas (kaupungin ostopaikka) jonka omainen kertoi (ja myös hänen esitiedoistaan kävi ilmi) miehen olevan homoseksuaali. Hänelle tehtiin heti Hiv-testi sen enempää lupia kyselemättä. Ehkä hän ei olisi ymmärtänyt asiaa vaikka olisi kysyttikin (muistisairautensa takia), mutta jäin ihmettelemään tapahtunutta. Eikä tämä ole potilaslain vastaista?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...