Jump to content
MAINOS

Vaikea tapaus! Parkinson Potilas..


zezegarpanen

Recommended Posts

Morjesta kaikkille!

 

 

Kyseessä on siis :

-75 V. Mies

- Morbus Parkinson , ( Viimeisissä vaiheissa)

- Diabetes typ 2

- Arthritis Vas. Lonkka

 

TAVOITE: Saada miehen elämänlaatu kohdalleen! Ei ihme parantumista!!

 

Aluksi:

Käveli Alussa 2 Henkilön avustamana muutaman askelta ( Kääntö Pyörätuoliin). Puhui suhteellisen paljon, ymmärtää vain rajoitetusti jos ei puhu italiaksi.  Pystyi syömään itse. Ollut oikeastaan koko ajan Pyörätuolista riippuvainen. Ei kipuja. Suurin vaikeus oli Potilaan siirto Sängystä pyörätuoliin. Potilas Menee aivan kankeaksi ja takertuu joka asiaan/ esineeseen mitä edestä löytää. Pelkää jopa pieniä liikkeita eteen nojaessa.

 

Nyt: 

Ei kävele. Kaikki Potilaan siirrot tapahtuu ( Potilas nosturilla , ja pelkää silti) Ei puhu, ei pysty syömään yksin. Parkinson on edennyt niin pitkälle että lihakset Ovat niin jännittyneet että sen Lihaksen Veto kohdistuu Kyseessä olevaan Lonkkaan jossa on Nivelrikko. Ei ´Pysty nielemään lääkkeitä kokonaisena , on murskattava.

 

 

Lääkkeet:

 

Metfin 1 gr                               1-0-1

(ibuprofen)Granulat  600mg    1-1-1 

Pantozol 40                            1-0-0

Madopar LIQ   125                  2-2-2-2

 

Transteg 35 ug  TTS       vaihto  72 välein

 

Ajan kuluessa kivut pahentuneet. Kokeiltu on Fentanyl 12 - 50 ug  saakka. Monen viikon jälkeen tokkurainen, ja haittavaikutukset isot. Neurologi käski poistaa laastarin. Vaihto Transteg laastariin. nyt kahden viikon jälkeen ei parannusta. 

Ongelma on että ei potilas ei pysty nielemään tabletteja. Ja en ole varman onko noista Tason 1 + 2 Kipulääkkeistä mitään apua, ( muuta kun Lonkan Nivelrikkoon tulehdusta vastaan ) .

 

 

Onko Teillä vinkkejä mitä tulee Kivun hoitoon - kun potilaalle ei monet Morphiinin johdannaiset eivät sovi.!

 

Onko Vinkkejä tuohon Parkinsonin lääkitykseen, voisiko sitä jotenkin parantaa?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Vähän aiheesta poiketen mutta ihan näin muistutuksena, että tämä foorumihan on ihan yleisestikin avoin kaikille rekisteröimättömillekin jäsenille, joten yksityisyyden turvaamiseksi kannattaa tarkasti miettiä, kuinka paljon potilaista tietoa jakaa

Mitä tuohon lääkitykseen tulee, niin eikö teidän neurologi pysty konsultoimaan muita neurologeja? Ja toisekseen, kannattaa potilassiirtoja ajatellen kysyä neuvoja myös teidän osaston fysio- tai toimintaterapeuteilta. Heillä on monesti todella arvokasta ja hyödyllistä tietoa jota on syytä moniammatillisesti hyödyntää.

Link to comment
Share on other sites

Vähän niinkuin tuossa edellä sanottiin, jos tuolle lääkitykselle nyt voisi jotain tehdä, niin joku täällä foorumillako sen kertoo? Mitäs sitten, sanot lääkärille, että halutaan tämmöistä ja lääkäri kirjoittaa?

 

Turhauttavaahan tuo geriatria pakkaa välillä olla, kun mikään ei sovi ja ketään lääkäriäkään ei oikein kiinnosta...

Link to comment
Share on other sites

Ulkomailla oleskellaan, enkä nyt heti uskoisi että joku suomalaiselta foorumilta lähtee etsimään ;) toki mikään ei ole mahdotonta..

Tavoitteena oli saada rakentavaa keskustelua, mutta vatipäitä täällä näköjään riittää ihan mukavasti...

 

Ja Kyllä, Lääkäri on valmis keskustelemaan  erilaisista hoidoista! 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...