Jump to content
 
Vieras: Del_User

Alkoholi ja sairaus -yhdistelmä

Recommended Posts

Vieras: Del_User

http://www.iltalehti.fi/elintavat/2014011017915734_el.shtml?utm_campaign=uutisboksi&utm_source=al

 

Oikeastaan vähän iltalehtien "uutisia" taas, joihin suhtaudun varauksellisesti. 3 v sitten päihdelääkäri Antti Holopainen julkaisi kirjoituksen, jossa mainittiin, että 70% ennen 50 ikävuotta alkon liiallisen käyttönsä tajunneet paranevat itsekseen ilman mitään hoitoja. Loppu 30% tarvitsee hoitoja. Mitenkähän a-klinikkoja voisi yhdistää tai tehdä jonkin säästötoimenpiteen joka edesauttaisi ihmisen viisautta ettei sairastuttaisi itseään alkoholilla. Miten sen voisi toteuttaa että bentsodiatsepiinejä käyttäviltä asiakkailta terveydenhuollossa ennen reseptin määräystä vaadittaisiin asat ja mieluiten cdt -arvot. Tai miksi sitä ei tehdä. Tämäkin kysymys taitaisi kuulua lääkäriliitolle eikä ole harvinaista jos sen sinne esitän. Mutta saa kai tästä keskustella täälläkin jos jotakuta kiinnostaa. Varmaan kaikki päihdetyötä tekevät tietävät, että alko ja bentsot ovat yhdistelmä, joka on sellainen että ihminen sortuu helposti. Esitänkin tämän kysymyksen, en lääkärikavereilleni, vaan suoraan lääkäriliittoon, vastauksen saatte kun se saapuu.

Muokattu - Del_User

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Nina.

En nyt oikein tiedä oliko tämän topicin tarkoituksena oikeasti kysyä (ja mikä se kysymys nyt oikeastaan oli?) vai todeta... no, vastaan silti koska tuosta tekstistä paistaa muutama epäkohta läpi.

 

En usko, että alkoholismista "itsekseen paranevat", kuten totesit, onnistuvat siinä koska olisivat tehneet sen ennen tiettyä ikää. Jokainen tarvitsee syyn, useimmiten sen pohjakokemuksen, jonka kautta toipumisprosessi saa alkusysäyksensä. Toipumiselle on lisäksi yksi tärkeä yhteinen tekijä: yksilön oma motivaatio, jota ilman toipumisprosessi joko keskeytyy tai ainakin hidastuu huomattavasti. Se, missä vaiheessa tuo motivaatio tulee on vaikea ennustaa, tai kenties ei tule ollenkaan... Lisäksi, asat ei aina kerro koko totuutta, sillä kaikilla reagointiarvo ei ole samanlainen.

Enemmän olisin huolissani "päihdelääkäristä" joka esittää tuon kaltaisia prosenttilukuja faktoina ja vielä alan asiantuntijoille?

 

Alkoholin tai minkä tahansa päihteen liikakäyttö vaikuttaa sekä fyysiseen-, psyykkiseen- että sosiaaliseen terveyteen ja en tiedä mitä näistä osa-alueista tarkoitit mainitessasi ihmisten paranevan itsekseen ilman mitään hoitoja. Epäilen suuresti, että alkoholin suurkulutuksen jälkeen voisi omalla toiminnallaan saada sekä talouden, kehon ja mielen takaisin raiteilleen ilman ongelmia.

Lisäksi, jos joku A-klinikka keksisi sellaisen säästötoimenpiteen "joka edesauttaisi ihmisen viisautta ettei sairastuttaisi itseään alkoholilla" niin samalla varmasti keksittäisiin ratkaisu kaikkiin maailman alkoholiongelmiin. Sitä odottaessa...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Del_User

Kirjoitukseni pohjautui Antti Holopaisen tekstiin. Ei omiin kokemuksiin, ei töissä saatua tietoa. Vaikka olen kyllä ollut Holopaisen koulutuksessakin. Tieto, että 70% paranee itsekseen oli luettuani tekstiä minullekin yllätys. Se, kirjoittaako Antti Holopainen asiaa, on taas eri asia. Kyllä se minun mielestä iltalehtiin verrattuna luotettavampaa on, onhan hän ollut päihdelääkäri jo kauan. Ja jos 100% vaatisi hoitoa, olisi alkoholin aiheuttamat kuolinluvut vieläkin suuremmat, luulisin. Mutta mitään ihan varmaa tietoahan tuo ei kai ole. Johonkin tilastoon kai perustuu.

Muokattu - Del_User

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×