Jump to content
MAINOS

THL ja Tukes: Käsihuuhteiden käyttö terveydenhoidossa yhä tarpeen ja turvallista


Reportteri

Recommended Posts

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) täsmentävät julkisten tilojen desinfiointiaineiden käytöstä annettuja suosituksia terveydenhoidon osalta ja suosittelevat edelleenkin alkoholipohjaisten käsihuuhteiden käyttöä terveydenhoidossa.

 

- Käsihuuhdetta ei käytetä terveydenhuollossa liikaa. Sen käytöllä ehkäistään sairaalainfektioita ja estetään mikrobien leviämistä. Hoitohenkilökunnan velvollisuus on käyttää käsihuuhdetta, ja potilaalla on oikeus vaatia hyvää käsihygieniaa, toteaa ylilääkäri Petri Volmanen THL:stä.

 

Tukesin tiedotteessa (3.1.2013) mainittujen biosidisia yhdisteitä (PHMG ja PHMB) sisältävien käsihuuhteiden käyttö on nykyisin jo melko harvinaista Suomessa. Desinfiointiteholtaan ne eivät ole alkoholin luokkaa. Niiden käytöstä on monessa paikassa jo luovuttu täysin, tai ollaan luopumassa. Niitä on käytetty lähinnä tiloissa, joissa on ollut vaara alkoholipitoisen aineen väärinkäytöstä.

 

Käsien desinfektiohieronta on ensisijainen ja säännönmukainen käsihygieniamenetelmä terveydenhuollossa. Kädet on syytä pestä ennen desinfektiota vain, jos ne ovat näkyvästi likaiset tai tuntuvat tahriintuneelta tai jos on hoidettu vatsatautipotilasta.  Näin vältetään ihon liika kuivuminen ja vaurioituminen.

 

Käsihygienia-asioista on hyvä tietopaketti THL:n Potilasturvallisuutta taidolla –ohjelman sivustossa ja Infektioiden torjunta –sivustossa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...