Jump to content
 
Reportteri

THL ja Tukes: Käsihuuhteiden käyttö terveydenhoidossa yhä tarpeen ja turvallista

Recommended Posts

Reportteri

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) täsmentävät julkisten tilojen desinfiointiaineiden käytöstä annettuja suosituksia terveydenhoidon osalta ja suosittelevat edelleenkin alkoholipohjaisten käsihuuhteiden käyttöä terveydenhoidossa.

 

- Käsihuuhdetta ei käytetä terveydenhuollossa liikaa. Sen käytöllä ehkäistään sairaalainfektioita ja estetään mikrobien leviämistä. Hoitohenkilökunnan velvollisuus on käyttää käsihuuhdetta, ja potilaalla on oikeus vaatia hyvää käsihygieniaa, toteaa ylilääkäri Petri Volmanen THL:stä.

 

Tukesin tiedotteessa (3.1.2013) mainittujen biosidisia yhdisteitä (PHMG ja PHMB) sisältävien käsihuuhteiden käyttö on nykyisin jo melko harvinaista Suomessa. Desinfiointiteholtaan ne eivät ole alkoholin luokkaa. Niiden käytöstä on monessa paikassa jo luovuttu täysin, tai ollaan luopumassa. Niitä on käytetty lähinnä tiloissa, joissa on ollut vaara alkoholipitoisen aineen väärinkäytöstä.

 

Käsien desinfektiohieronta on ensisijainen ja säännönmukainen käsihygieniamenetelmä terveydenhuollossa. Kädet on syytä pestä ennen desinfektiota vain, jos ne ovat näkyvästi likaiset tai tuntuvat tahriintuneelta tai jos on hoidettu vatsatautipotilasta.  Näin vältetään ihon liika kuivuminen ja vaurioituminen.

 

Käsihygienia-asioista on hyvä tietopaketti THL:n Potilasturvallisuutta taidolla –ohjelman sivustossa ja Infektioiden torjunta –sivustossa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×