Jump to content
 
Reportteri

Hoitaja kieltäytyi rokotteesta - sai kenkää

Recommended Posts

Reportteri

Yhdysvalloissa toimiva Horizons Healthcare Services vaatii koko henkilökuntaa ottamaan kausi-influenssarokotuksen. Pakollisuudella yritys haluaa suojella potilaita, etenkin vanhuksia ja muita imuniteetiltaan heikkoja potilasryhmiä. Yrityksessä työskentelevä sairaanhoitaja kieltäytyi ottamasta rokotteen raskauteensa vedoten. Nainen pelkäsi sikiövauriota ja keskenmenoa. Nainen erotettiin yrityksestä, koska perusteita kieltäytymiselle ei katsottu olevan. Yhdysvalloissa rokotetta suositellaan myös raskauden aikana.

Suomessakin suositellaan kausi-influenssarokotusta raskaana oleville. Rokotuksen ottaminen on aina vapaaehtoista. Rokote suojaa äitiä ja lasta raskauden aikana, mutta myös vauvan syntymän jälkeen. Myös hoitohenkilökunnalle kausi-influenssarokotetta suositellaan. Influenssarokotus on ilmainen kaikille potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon osallistuville.

Lähde
http://www.medicaldaily.com/pregnant-nurse-fired-refusing-flu-shot-dreonna-breton-feared-vaccine-could-cause-miscarriage-265657

Suositus raskaana oleville
http://www.thl.fi/fi_FI/web/rokottajankasikirja-fi/raskaana-olevat_erit

Suositus hoitohenkilöstölle
http://www.thl.fi/fi_FI/web/rokottajankasikirja-fi/sosiaali-ja-terveysalan-ammattilaiset

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
-VF-

Yhdysvalloissa on ennenkin irtinsanottu hoitajia kausi-influenssarokotteen ottamatta jättämisen vuoksi. Yhdysvalloissa taitaa olla 15 osavaltiota joissa hoitohenkilökunnalta voidaan vaatia tiettyjä rokotuksia tai muuten työnteko ei onnistu.

Eiköhän vastaava käytäntö pikku hiljaa tänne Suomeenkin tule, sillä hoitohenkilökunnan rokotuskattavuus kausi-influenssaa vastaan on aika pieni.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×