Jump to content
MAINOS

Hoitaja kieltäytyi rokotteesta - sai kenkää


Reportteri

Recommended Posts

Yhdysvalloissa toimiva Horizons Healthcare Services vaatii koko henkilökuntaa ottamaan kausi-influenssarokotuksen. Pakollisuudella yritys haluaa suojella potilaita, etenkin vanhuksia ja muita imuniteetiltaan heikkoja potilasryhmiä. Yrityksessä työskentelevä sairaanhoitaja kieltäytyi ottamasta rokotteen raskauteensa vedoten. Nainen pelkäsi sikiövauriota ja keskenmenoa. Nainen erotettiin yrityksestä, koska perusteita kieltäytymiselle ei katsottu olevan. Yhdysvalloissa rokotetta suositellaan myös raskauden aikana.

Suomessakin suositellaan kausi-influenssarokotusta raskaana oleville. Rokotuksen ottaminen on aina vapaaehtoista. Rokote suojaa äitiä ja lasta raskauden aikana, mutta myös vauvan syntymän jälkeen. Myös hoitohenkilökunnalle kausi-influenssarokotetta suositellaan. Influenssarokotus on ilmainen kaikille potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon osallistuville.

Lähde
http://www.medicaldaily.com/pregnant-nurse-fired-refusing-flu-shot-dreonna-breton-feared-vaccine-could-cause-miscarriage-265657

Suositus raskaana oleville
http://www.thl.fi/fi_FI/web/rokottajankasikirja-fi/raskaana-olevat_erit

Suositus hoitohenkilöstölle
http://www.thl.fi/fi_FI/web/rokottajankasikirja-fi/sosiaali-ja-terveysalan-ammattilaiset

Link to comment
Share on other sites

Yhdysvalloissa on ennenkin irtinsanottu hoitajia kausi-influenssarokotteen ottamatta jättämisen vuoksi. Yhdysvalloissa taitaa olla 15 osavaltiota joissa hoitohenkilökunnalta voidaan vaatia tiettyjä rokotuksia tai muuten työnteko ei onnistu.

Eiköhän vastaava käytäntö pikku hiljaa tänne Suomeenkin tule, sillä hoitohenkilökunnan rokotuskattavuus kausi-influenssaa vastaan on aika pieni.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...