Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

Lääkeväärennösten päätyminen lailliseen jakelukanavaan pyritään estämään

Recommended Posts

Reportteri

Vuoden 2014 alusta lääkkeiden logistisen ketjun valvonta valmistuksesta kuluttajalle laajenee kattamaan myös lääkkeen välittäjät. Niiden on rekisteröidyttävä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen ylläpitämään rekisteriin ja noudatettava lääkkeiden hyviä jakelutapoja. Lääkealan toimijoita velvoitetaan ilmoittamaan viranomaisille lääkeväärennöksiä koskevat epäilyt.

Lääkelain muutoksella saatetaan kansallisesti voimaan EU:n lääkeväärennösdirektiivin säännökset. Tarkoituksena on estää lääkeväärennöksien päätyminen lääkkeiden lailliseen jakelukanavaan. Suomessa ei ole toistaiseksi havaittu lääkeväärennöksiä lääkkeiden laillisessa jakeluketjussa.

Kolmansista maista Euroopan talousalueelle tuotavilla lääkeaineilla tulee olla lääkeaineen vientimaan viranomaisen antama kirjallinen todistus maan GMP-vaatimuksista ja valvonnasta silloin, kun lääkeaineita käytetään ihmisille tarkoitettujen myyntiluvallisten tai rekisteröityjen lääkevalmisteiden valmistukseen.

Lisäksi sairaala-apteekeilla on jatkossa mahdollisuus teettää lääkkeiden sopimusvalmistusta toisessa sairaala-apteekissa.

Tasavallan presidentti vahvisti lain 30. joulukuuta, ja se tulee voimaan 1.1.2014.

STM

Lääkehuolto http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/laakehuolto

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...