Jump to content
MAINOS

Lääkeväärennösten päätyminen lailliseen jakelukanavaan pyritään estämään


Reportteri

Recommended Posts

Vuoden 2014 alusta lääkkeiden logistisen ketjun valvonta valmistuksesta kuluttajalle laajenee kattamaan myös lääkkeen välittäjät. Niiden on rekisteröidyttävä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen ylläpitämään rekisteriin ja noudatettava lääkkeiden hyviä jakelutapoja. Lääkealan toimijoita velvoitetaan ilmoittamaan viranomaisille lääkeväärennöksiä koskevat epäilyt.

Lääkelain muutoksella saatetaan kansallisesti voimaan EU:n lääkeväärennösdirektiivin säännökset. Tarkoituksena on estää lääkeväärennöksien päätyminen lääkkeiden lailliseen jakelukanavaan. Suomessa ei ole toistaiseksi havaittu lääkeväärennöksiä lääkkeiden laillisessa jakeluketjussa.

Kolmansista maista Euroopan talousalueelle tuotavilla lääkeaineilla tulee olla lääkeaineen vientimaan viranomaisen antama kirjallinen todistus maan GMP-vaatimuksista ja valvonnasta silloin, kun lääkeaineita käytetään ihmisille tarkoitettujen myyntiluvallisten tai rekisteröityjen lääkevalmisteiden valmistukseen.

Lisäksi sairaala-apteekeilla on jatkossa mahdollisuus teettää lääkkeiden sopimusvalmistusta toisessa sairaala-apteekissa.

Tasavallan presidentti vahvisti lain 30. joulukuuta, ja se tulee voimaan 1.1.2014.

STM

Lääkehuolto http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/laakehuolto

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...