Jump to content
MAINOS

Pätkityt työpäivät, onko yleistäkin?


Bullawa

Recommended Posts

Kotihoidossa varsinkin viikonloppuisin tehdään pätkittyä työpäivää, ts. aamulla 4 tuntia, viideksi-kuudeksi tunniksi kotiin ja illalla taas 4,5-5 tuntia. Onko tämä yleistäkin hoitoalalla? Tuntuu, että menee koko päivä "pilalle". Tällä kai sitten säästetään, mutta tuntuu kyllä olevan aika syvältä  :vihainen:

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Takavuosinahan "pätkäaamut" oli etenkin vuodeosastoilla yleisiä, nykyään niistä on pääsääntöisesti luovuttu.

Jos tuo työaikamalli rasittaa niin pistäkää porukalla hanttiin, ei mikään ole kiveen hakattu loppuiäksi.. :)

Link to comment
Share on other sites

Vuorokaudessa tulisi olla 9 tunnin katkeamaton lepotauko. Se ei taida esimerkkitapauksessa täyttyä? Tästä syystä pätkäaamuistakin luovuttiin, koska aamuvuoron olisi pitänyt olla 7-12 ja yövuoron alkaa vasta klo 21.

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

Työajat yleensä 7-11 ja 17-21.30, seuraava aamu taas klo 7. Aika raskashan tuollainen viikonloppu on. Joukossa olisi voimaa, mutta kun joukossa on niitä, jotka pätkästä tykkää...

Link to comment
Share on other sites

Missä ihmeessä tehdään noin ? Kunnallisella ? Yksityisellähän voi varmaan teettää keikkaa miten vaan. 

 

Ainakin Helsingin kaupungilla tehdään aamut 7(/.30) - 14/15 ja illat 14.30/15 - 22 välillä. Keikkavuoroja on kaupungeille esim. seuren kautta on välillä lyhyempiä 7-11, 7-12, 15-20, 15.30-21/ 21.30 ... mutta ei kai kellään vakkaristi tollee pätkissä kaupungin listoilla ?

3 lapsen äiti

Link to comment
Share on other sites

Kaupungin listat, kyllä. Ja näitä vuoroja tehdään joka vkl, myös vakkarit.

 

Kuka suostuu tollaseen ? :-o

 

Entistä enemmän on nykyään kaikenmaailman arviointeja, hoitosuunnitelmia ynnämuita hoito kokouksia, suunnittelua, työnjakoa, tiimipalavereja ja koulutuksia ja muuta joita voi hoitaa iltapäivän tunteina. Ja paljon on käyntejä jotka voidaan tehdä aamun sijasta iltapäivällä, esim. suihkutuksia, lääkejakoja (jos ei kaikkia oo onnistuttu tuuppaa annosjakeluun jne). 

3 lapsen äiti

Link to comment
Share on other sites

Kuulemani mukaan Hämeenlinnan suunnalla kotihoidossa on myös vakituisilla viikonloppuisin käytössä kahtiajaettua työpäivää. Henkilökuntaa on käytössä sen verran vähän, että muuten töissä palaisi jokainen viikonloppu. Pätkittyjen työvuorojen vuoksi on sentään joka toinen vapaa. Palveluiden käyttäjän kannalta näen tuossa myönteistä sinänsä. Tapaat saman tutun hoitajan myös illalla. Jutut voivat jatkua siitä, mihin ne aamulla jäivät.

Jotta elämä ei olisi liian helppoa- valitse hoitoala

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...