Jump to content
 
Reportteri

Ammattioikeuksien käsittely ruuhkautuu vuodenvaihteessa

Recommended Posts

Reportteri

Vuodenvaihteessa oppilaitoksista valmistuu tuhansittain eri terveydenhuoltoalojen koulutuksen suorittaneita. Tämän takia hakijoiden ja työnantajien on varauduttava siihen, että hakemusten käsittelyajat pitenevät.

Suomessa valmistuneiden ammattihenkilöiden hakemusten käsittely kestää arviolta kymmenen työpäivää. Ulkomailla valmistuneiden ammattihenkilöiden hakemusten käsittelyaika on normaalisti 3 - 4 kuukautta siitä, kun kaikki vaadittavat asiakirjat on toimitettu Valviraan. Ruuhka-aikana hakijoiden on varauduttava pidempiin käsittelyaikoihin.

Valvira pyytää välttämään hakemusten käsittelyaikaa koskevia tiedusteluja, koska ne hidastavat käsittelyä entisestään. Hakemukset käsitellään niiden saapumisjärjestyksessä, eikä Valvira pysty huomioimaan yksittäisiä kiirehtimispyyntöjä. Yleisin kiirehtimispyyntö on ollut se, että valmistunut ei saa täyttä palkkaa ennen laillistamista/nimikesuojausta. Tämä ei kuitenkaan vaikuta Valviran käsittelyjärjestykseen.

Kun ammatinharjoittamisoikeus on myönnetty, laillistus- tai nimikesuojaustiedot löytyvät JulkiTerhikistä seuraavana päivänä. (https://julkiterhikki.valvira.fi/). Päätösasiakirja saapuu hakijalle myöhemmin. Henkilöllä, jonka tiedot löytyvät JulkiTerhikistä, on oikeus toimia kyseisen ammattihenkilön tehtävissä, vaikka hän ei olisikaan vielä saanut asiaa koskevaa päätöstä.

Terveydenhuollon ammattihenkilöksi valmistunut voi työskennellä opiskelijaoikeuksin ennen laillistamista 30 päivän ajan. Valvira kuitenkin suosittelee, että laillistusta haetaan välittömästi valmistumisen jälkeen.

Valvira

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Suvi

miten sitten, jos hakemuksen käsittely kestää yli 30 päivää? Olet valmistunut, mutta pitääkö ammatinharjoittaminen lopettaa? Kuka sitä nyt opiskelijana työskentelee valmistuttuaan?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×