Jump to content
MAINOS

lääkeasiaa


Tepukka60

Recommended Posts

Kysyisin kuinka muualla toimitaan.  Potilaan lääkehistoriassa on lopetettuja lääkkeitä.  Potilas haluaisi lopetetun lääkkeen tarvittavana lääkkeenä tiettyyn oireeseen.  Päivystävän lääkärin ja niinkuin oma kantanikin on, että lääkkeen palauttaminen voimassaolevaksi esim tarvittavana lääkkeenä edellyttää lääkärin konsultaatiota/määräystä lääkityksen aloittamiseksi  tarvittavana lääkkeenä.

 

Ristiriitaa tuottaa työyhteisön eriävät näkökulmat ja ns ikiaikainen perinne toimia, jossa hoitaja voi antaa lääkelistalta lopetettuja ja käytöstä pois jääneitä lääkkeitä potilaalle periaatteella meillä on aina toimittu näin.

 

Kuka vastaa potilaan lääkehoidon turvallisuudesta tilanteissa, joissa lääkitys ei noudata voimassa olevia määräyksiä.

 

 

Kuka vastaa, jos haittavaikutuksia ilmenee?

Link to comment
Share on other sites

Lääkäri määrää aina lääkkeet, ei niitä hoitaja voi mennä aloittamaan uudelleen. Sehän on ihan päivänselvä asia, josta ei pitäisi edes keskustella työyksikössä.

Eri asia on jos potilas kotona alkaa napsimaan lääkettä ilman lääkärin määräystä. Silloin potilas ottaa riskin , että lääke ei sovikkaan sen hetkisen lääkityksen kanssa. Mutta siis silloinkin hoitaja jakaa lääkkeet kuten lääkäri on ne asiakkaalle määrännyt.

"Kyllä on jännittävää elää,ajatteli Muumipeikko. Kaikki voi hetkessä kääntyä ylösalaisin-ilman mitään syytä."(Muumipappa ja meri)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...