Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

Ykköstyypin diabeteksen taustalla enterovirus - diabetesrokote valmisteilla

Recommended Posts

Reportteri

Suomessa sairastuu tyypin 1 diabetekseen n. 500 lasta vuodessa, sairauteen ei ole parannuskeinoa. Ykköstyypin diabeteksen taustalta on paljastumassa virus. Kyseessä on enterovirus, joka tunkeutuu haimaan ja tuhoaa insuliinia tuottavat solut. Samankaltainen enteroviruksen aiheuttama sairaus oli aikoinaan polio, joka tainnutettiin rokotteella. Prototyyppi diabetes-rokotteesta on jo olemassa. Sitä on testattu koe-eläimillä, suomalaiset tutkijat ovat valmiit jo aloittamaan testauksen ihmisillä.

- Tiedämme, että tämä rokote toimii tehokkaasti hiirillä. Olisi tärkeä päästä testaamaan tämä asia ihmisillä, niin että voitaisiin varmistaa, että rokote ehkäisee diabetesta. Raha on tällä hetkellä suurin este ihmisillä tehtävien kokeiden aloittamiseen, sanoo professori Hyöty Tampereen yliopistosta.

Tyypin 1 diabetesta sairastaa Suomessa n. 40 000 ihmistä.

Lue lisää YLE:n sivuilta: http://yle.fi/uutiset/ykkostyypin_diabetekseen_loytymassa_rokote/6856494

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pekka

Toivottavasti 1-tyypin diabeteksen syy on selvinnyt.

 

Tuo 1-tyypin diabetes aiheuttaa suunnattomasti inhimillistä kärsimystä, lisäsairauksia, ennenaikaisia kuolemia ja myös lisää terveydenhuollon kustannuksia. Jos polio on pystytty voittamaan, toivottavasti myös 1-tyypin diabetes pystytään rokotuksin hävittämään.  Taudin häviäminen ei jo sairastuneita auta, mutta tieto mahdollisesta taudin leviämisen loppumisesta helpottaa. Ehkä tämä avaa uusia mahdollisuuksia myös taudin hoitoon?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×