Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

Työn kuormittavuuden arviointiin ja vuorotyön työaikasuunnitteluun uudistuksia

Recommended Posts

Reportteri
Työterveyslaitos on tuottanut uudet suositukset työaikojen kuormittavuuden arvioimiseksi ja työaikojen kehittämiseksi kunta-alalla. Ne helpottavat työturvallisuuslain edellyttämää työaikojen kuormituksen arviointia määrittelemällä selkeät raja-arvot keskeisimmille työaikojen kuormittavuuteen vaikuttaville tekijöille. Työaikojen kehittäminen kunta-alalla -tutkimushankkeessa syntyneet suositukset soveltuvat erityisesti vuoro- ja jaksotyön kehittämiseen terveydenhuollossa.
 
― Suositukset perustuvat olemassa olevaan tutkimukseen työaikojen yhteydestä terveyteen ja turvallisuuteen ja niitä päivitetään tutkimustiedon kertyessä. Raja-arvojen määrittelyssä on otettu huomioon voimassa oleva lainsäädäntö, kertoo tutkimusryhmän vetäjä, tutkimusprofessori Mikko Härmä Työterveyslaitoksesta.
 

Työaikojen suunnittelu kunta-alalla helpottuu uusilla Titania-ohjelmilla, joihin liitetään uudet työaikojen kuormittavuuden arviointiin liittyvät suositukset. CGI:n kehittämät Titania-vuorosuunnitteluohjelmat ovat käytössä jo valtaosassa kunnista ja kaupungeista.
 

― Kun lisäämme työaikojen ergonomisuuden arvioinnin osaksi vuorosuunnittelua, tuomme työaikoihin liittyvän uusimman tutkimustiedon osaksi työvuorosuunnittelun arkea. Uskomme tämän parantavan asiakkaidemme henkilöstön hyvinvointia ja koko työuran mittaista työssä jaksamista, sanoo kehitysjohtaja Jari Hurme CGI:n Titania Työaikaratkaisuista.

 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
tittelituure

Ja käytännössä suurin osa työntekijöistä vastustaa ergonomisia työaikoja... Varokin, jos suunnittelet vapaalta aamuun tulon niin palautetta tulee kyllä...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...