Jump to content
MAINOS

Työn kuormittavuuden arviointiin ja vuorotyön työaikasuunnitteluun uudistuksia


Reportteri

Recommended Posts

Työterveyslaitos on tuottanut uudet suositukset työaikojen kuormittavuuden arvioimiseksi ja työaikojen kehittämiseksi kunta-alalla. Ne helpottavat työturvallisuuslain edellyttämää työaikojen kuormituksen arviointia määrittelemällä selkeät raja-arvot keskeisimmille työaikojen kuormittavuuteen vaikuttaville tekijöille. Työaikojen kehittäminen kunta-alalla -tutkimushankkeessa syntyneet suositukset soveltuvat erityisesti vuoro- ja jaksotyön kehittämiseen terveydenhuollossa.
 
― Suositukset perustuvat olemassa olevaan tutkimukseen työaikojen yhteydestä terveyteen ja turvallisuuteen ja niitä päivitetään tutkimustiedon kertyessä. Raja-arvojen määrittelyssä on otettu huomioon voimassa oleva lainsäädäntö, kertoo tutkimusryhmän vetäjä, tutkimusprofessori Mikko Härmä Työterveyslaitoksesta.
 

Työaikojen suunnittelu kunta-alalla helpottuu uusilla Titania-ohjelmilla, joihin liitetään uudet työaikojen kuormittavuuden arviointiin liittyvät suositukset. CGI:n kehittämät Titania-vuorosuunnitteluohjelmat ovat käytössä jo valtaosassa kunnista ja kaupungeista.
 

― Kun lisäämme työaikojen ergonomisuuden arvioinnin osaksi vuorosuunnittelua, tuomme työaikoihin liittyvän uusimman tutkimustiedon osaksi työvuorosuunnittelun arkea. Uskomme tämän parantavan asiakkaidemme henkilöstön hyvinvointia ja koko työuran mittaista työssä jaksamista, sanoo kehitysjohtaja Jari Hurme CGI:n Titania Työaikaratkaisuista.

 
Link to comment
Share on other sites

Ja käytännössä suurin osa työntekijöistä vastustaa ergonomisia työaikoja... Varokin, jos suunnittelet vapaalta aamuun tulon niin palautetta tulee kyllä...

pahimman vastustajani tiedän, minusta itsestäni sen löydän

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...