Uurastaja Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Jäätiin työyhteisössä pohtimaan, kun olemme yksin iltavuorossa 20-22 välisen ajan, ja otamme vastaan turvahälyytykset asiakkailta, osa paikoista jopa 40km päässä, onko ihan laillista? Jos turvahäly tulee, en pääse asiakaspaikkoihin ajallaan, ja se nousi esille, pitääkö mennä YKSIN hälykäynnille? On mielenterv.asiakkaista lähtien sakkia asiakaskunnassa. Jos nostotarvetta, hälyytän nostoapua ja odottelen sitten sitä!! Onks tuossa nyt mitään järkee??
urkki Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Sen tarkemmin tietämättä mitä työyhteisösi tekee niin vastaan seuraavaa: Varmaankin toiminta on täysin laillista juridisesti ajatellen. Sitä mitä on sovittu asiakkaiden kanssa niin on vaikea tietää. Sopimusasia taas kuuluu enemmän sopimusoikeuden puolelle. Jos kyseessä on turvapuhelinhälytykset niin yleisesti ottaen koko hommassa ei ole järkeä resurssit huomioiden.
tupupu Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Tarkoittanet "turvahälyytyksillä" turvapuhelinhälytyksiä tai muuta vastaavaa systeemiä? Miksi ei olisi laillista? Yksinhän tupuauttajat työtään nimenomaan tekevät ja se kohde voi tosiaan olla missä peräkorvessa hyvänsä. Itsekin tupuauttajana työskentelen ja sen lisäksi on joitakin vakikäyntipaikkoja. Jos tupu tulee huonoon aikaan, niin eihän siinä auta kuin lähteä ja tehdä muut hommat myöhemmin. Sama juttu se on silloinkin, jos tupuja on jonoksi asti. Tehdään kun ehditään.
Uurastaja Posted October 4, 2013 Author Posted October 4, 2013 Tarkoittanet "turvahälyytyksillä" turvapuhelinhälytyksiä tai muuta vastaavaa systeemiä? Miksi ei olisi laillista? Yksinhän tupuauttajat työtään nimenomaan tekevät ja se kohde voi tosiaan olla missä peräkorvessa hyvänsä. Itsekin tupuauttajana työskentelen ja sen lisäksi on joitakin vakikäyntipaikkoja. Jos tupu tulee huonoon aikaan, niin eihän siinä auta kuin lähteä ja tehdä muut hommat myöhemmin. Sama juttu se on silloinkin, jos tupuja on jonoksi asti. Tehdään kun ehditään. tässä tapauksessa ei ole kyse mistään varsinaisesta tupuauttajasta, ja niitä vakikäyntejä on PALJON! Ristiriitaista tässä on myös se, että mielenterveyspuolen asiakkaiden luokse on kielletty menemästä yksin, tosin jos tulee tupu, yksin pitäisi mennä. Meillä tupuauttajat ne varsinaiset sellaiset, tekevät työtä pareittain täällä.
Söppe Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Mikään lain pykälä ei tuollaista kiellä paitsi yleinen velvollisuus työnantajalle työturvallisuudesta. Se mitä paikallisesti sovitaan on sitten ammattuyhdistyksen ja työnantajan välinen kiista. Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!
tupupu Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Meilläkin vakikäyntejä on paljon ja nimenomaan varsinaisilla tupuauttajilla. Ne tehdään, kun tupuilta ehditään jos ehditään. Jostain kumman syystä tilanne näyttää kaikkialla olevan se, että siinä missä kaupungin työntekijöitä tarvitaan kaksi, niin yksityiset tupuauttajat hoitavat samat kohteet ongelmitta yksin. Tietysti itsekin tykkäisin tehdä työtäni ennemmin mukavan parin kanssa, vaan onnistuupa tuo yksinkin. Pelännyt en työssäni ole ikinä ja mikäli jossain kohteessa tulee ongelmia, niin sitten sieltä yksinkertaisesti poistutaan. Tällaista ei ole omalle kohdalle sattunut ikinä ja aika kauan olen hommia tehnyt. En halua vaikuttaa epäkollegiaaliselta, mutta oman kokemukseni mukaan kaupunkien kotihoidoista löytyy ne suurimmat marisijat, joille kaikki on jotenkin niin kovin hankalaa. Ja olen muuten ollut kohossakin, joten ei ole vieras heidänkään näkökulmansa.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.