Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Pöllö

STM: Terveyden riskejä hoidetaan liikaa lääkkeillä

Recommended Posts

Pöllö

Lääkekustannuksissa voitaisiin säästää miljoonia euroja, jos lääkehoitojen tarve arvioidaan perusteellisemmin, kertoo sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee. Lääkehoitoa ei tarvita esimerkiksi silloin, kun elintapojen muutos riittää terveysriskien vähentämiseen. Terveyden riskejä hoidetaan liikaa lääkkeillä, toteaa Sillanaukee, ja jatkaa, että nykyisin haasteena on esimerkiksi vanhusten ylilääkitseminen. Farmaseuttisella asiantuntemuksella voidaan poistaa päällekkäisiä lääkityksiä, arvioida eri lääkkeiden yhteisvaikutuksia ja vähentää lääkärikäyntejä.

 

Lisäksi Sillanaukee kannustaa ensisijaisesti ihmisiä huolehtimaan enemmän terveydestään elintapavalinnoilla, ja kysyy, otetaanko terveyden tukemista riittävästi huomioon terveydenhuollon koulutuksessa. Mm. diabetekseen, osteoporoosiin sekä sydän- ja verisuonitauteihin voi vaikuttaa paljon elintavoilla. Ihmisten omaa vastuuta terveydestä huolehtimisesta pitää korostaa. Sairauden puhjettuakin hoitotasapaino säilyy paremmin, kun ihminen itse vastaa sairautensa hoidosta lääkärin tuella. Kenenkään ei kuitenkaan pidä lopettaa lääkityksiään ilman, että on neuvotellut lääkeriskin kanssa.

 

Lue lisää STM:n verkkouutisesta 16.9.2013 "Elintavat vaikuttavat terveysriskien toteutumiseen": http://www.stm.fi/tiedotteet/verkkouutinen/-/view/1864033. STM:n sivuilta löytyy myös tietoa elintapojen vaikutuksesta terveyteen ja hyvinvointiin: http://www.stm.fi/terveyden-ja-hyvinvoinnin-edistaminen-kannattaa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...