Jump to content
MAINOS

STM: Terveyden riskejä hoidetaan liikaa lääkkeillä


Pöllö

Recommended Posts

Lääkekustannuksissa voitaisiin säästää miljoonia euroja, jos lääkehoitojen tarve arvioidaan perusteellisemmin, kertoo sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee. Lääkehoitoa ei tarvita esimerkiksi silloin, kun elintapojen muutos riittää terveysriskien vähentämiseen. Terveyden riskejä hoidetaan liikaa lääkkeillä, toteaa Sillanaukee, ja jatkaa, että nykyisin haasteena on esimerkiksi vanhusten ylilääkitseminen. Farmaseuttisella asiantuntemuksella voidaan poistaa päällekkäisiä lääkityksiä, arvioida eri lääkkeiden yhteisvaikutuksia ja vähentää lääkärikäyntejä.

 

Lisäksi Sillanaukee kannustaa ensisijaisesti ihmisiä huolehtimaan enemmän terveydestään elintapavalinnoilla, ja kysyy, otetaanko terveyden tukemista riittävästi huomioon terveydenhuollon koulutuksessa. Mm. diabetekseen, osteoporoosiin sekä sydän- ja verisuonitauteihin voi vaikuttaa paljon elintavoilla. Ihmisten omaa vastuuta terveydestä huolehtimisesta pitää korostaa. Sairauden puhjettuakin hoitotasapaino säilyy paremmin, kun ihminen itse vastaa sairautensa hoidosta lääkärin tuella. Kenenkään ei kuitenkaan pidä lopettaa lääkityksiään ilman, että on neuvotellut lääkeriskin kanssa.

 

Lue lisää STM:n verkkouutisesta 16.9.2013 "Elintavat vaikuttavat terveysriskien toteutumiseen": http://www.stm.fi/tiedotteet/verkkouutinen/-/view/1864033. STM:n sivuilta löytyy myös tietoa elintapojen vaikutuksesta terveyteen ja hyvinvointiin: http://www.stm.fi/terveyden-ja-hyvinvoinnin-edistaminen-kannattaa.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...