Jump to content
MAINOS

Oulu: Muuntohuumeet vaikeuttavat psykiatrisen osaston toimintaa


Pöllö

Recommended Posts

Oulussa toimivalla psykiatrisella osastolla on hoidettu tänä vuonna muuntohuumeiden aiheuttamia psykooseja monin kerroin aiempaa enemmän, kertoo YLE Uutiset. Viime vuonna tapauksia oli muutamia, tänä vuonna jo kymmeniä. Sekavat potilaat ovat aiheuttaneet työntekijöille vaaratilanteita, ja sairaalassa on jouduttu käyttämään lepositeitä aiempaa enemmän sekä käyttämään vartijoita hoitajien turvana. Työnteko osastolla on muuttunut aiempaa raskaammaksi.

 

Oulun kaupungin päihdepalveluiden apulaisylilääkäri Pekka Laineen mukaan muuntohuumeet aiheuttavat psykooseja muita huumeita herkemmin. Muuntohuumeista erityisesti MDPV:n ja etyylifenidaatin käyttö on lisääntynyt Oulussa. Muuntohuumeita on tavattu jopa 15-vuotiailta nuorilta. Hoitajat toivovat erillistä päihdepsykiatrista osastoa, jossa hoidettaisiin päihde- ja huumeongelmista kärsiviä. 

 

Lue lisää YLE Uutisten sivuilta Kirsi Karppisen artikkelista 17.9.2013 "Psykooseja, lepositeitä, vartijoita - Muuntohuumeet muuttivat psykiatrisen osaston arjen": http://yle.fi/uutiset/psykooseja_lepositeita_vartijoita_-_muuntohuumeet_muuttivat_psykiatrisen_osaston_arjen/6834351.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...