Jump to content
Pöllö

Oulu: Muuntohuumeet vaikeuttavat psykiatrisen osaston toimintaa

Recommended Posts

Pöllö

Oulussa toimivalla psykiatrisella osastolla on hoidettu tänä vuonna muuntohuumeiden aiheuttamia psykooseja monin kerroin aiempaa enemmän, kertoo YLE Uutiset. Viime vuonna tapauksia oli muutamia, tänä vuonna jo kymmeniä. Sekavat potilaat ovat aiheuttaneet työntekijöille vaaratilanteita, ja sairaalassa on jouduttu käyttämään lepositeitä aiempaa enemmän sekä käyttämään vartijoita hoitajien turvana. Työnteko osastolla on muuttunut aiempaa raskaammaksi.

 

Oulun kaupungin päihdepalveluiden apulaisylilääkäri Pekka Laineen mukaan muuntohuumeet aiheuttavat psykooseja muita huumeita herkemmin. Muuntohuumeista erityisesti MDPV:n ja etyylifenidaatin käyttö on lisääntynyt Oulussa. Muuntohuumeita on tavattu jopa 15-vuotiailta nuorilta. Hoitajat toivovat erillistä päihdepsykiatrista osastoa, jossa hoidettaisiin päihde- ja huumeongelmista kärsiviä. 

 

Lue lisää YLE Uutisten sivuilta Kirsi Karppisen artikkelista 17.9.2013 "Psykooseja, lepositeitä, vartijoita - Muuntohuumeet muuttivat psykiatrisen osaston arjen": http://yle.fi/uutiset/psykooseja_lepositeita_vartijoita_-_muuntohuumeet_muuttivat_psykiatrisen_osaston_arjen/6834351.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.