Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Pöllö

HS: Kokoomus ehdottaa pk-seudun sotea metropolihallinnolle

Recommended Posts

Pöllö

Helsingin Kokoomus esittää Helsingin seudun kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden yhdistämistä, kirjoitetaan Helsingin Sanomissa. Tavoitteena olisi saada perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito saman toimijan haltuun. Vastaava tavoite on hallitusohjelmassa. Pääkaupunkiseudulla perusterveydenhuollosta vastaavat kunnat ja erikoissairaanhoidosta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS). Maan hallitus on aiemmin päättänyt, ettei Helsingin seudun kuntia pakoteta liitoksiin, vaan pk-seudulle perustetaan metropolihallinto.

 

Helsingin Kokoomuksen esitys on ristiriitainen esimerkiksi Keski-Uudenmaan kunnille, jotka selvittävät suurliitosta ja mahdollista yhteistä sote-aluetta Hyvinkään sairaalan ympärille. Keski-Uudenmaan vaativin erikoissairaanhoito jäisi sairaanhoitopiirille. Lisäksi metropolialueen ulkopuolisten HUS-alueiden tulisi pohtia sote-toimintojensa järjestäminen. Aiemmin metropolihallinnolle on esitetty vastuuta mm. asumista, liikennettä ja työntekoa ohjaavasta metropolikaavoituksesta.

 

Lue lisää Helsingin Sanomista 5.9.2013 Katja Kuokkasen ja Kalle Silfverbergin artikkelista "Metropoli veisi kunnilta omat terveyskeskukset": http://www.hs.fi/kaupunki/Metropoli+veisi+kunnilta+omat+terveyskeskukset/a1378277375092.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×