Jump to content
MAINOS

HS: Kokoomus ehdottaa pk-seudun sotea metropolihallinnolle


Pöllö

Recommended Posts

Helsingin Kokoomus esittää Helsingin seudun kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden yhdistämistä, kirjoitetaan Helsingin Sanomissa. Tavoitteena olisi saada perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito saman toimijan haltuun. Vastaava tavoite on hallitusohjelmassa. Pääkaupunkiseudulla perusterveydenhuollosta vastaavat kunnat ja erikoissairaanhoidosta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS). Maan hallitus on aiemmin päättänyt, ettei Helsingin seudun kuntia pakoteta liitoksiin, vaan pk-seudulle perustetaan metropolihallinto.

 

Helsingin Kokoomuksen esitys on ristiriitainen esimerkiksi Keski-Uudenmaan kunnille, jotka selvittävät suurliitosta ja mahdollista yhteistä sote-aluetta Hyvinkään sairaalan ympärille. Keski-Uudenmaan vaativin erikoissairaanhoito jäisi sairaanhoitopiirille. Lisäksi metropolialueen ulkopuolisten HUS-alueiden tulisi pohtia sote-toimintojensa järjestäminen. Aiemmin metropolihallinnolle on esitetty vastuuta mm. asumista, liikennettä ja työntekoa ohjaavasta metropolikaavoituksesta.

 

Lue lisää Helsingin Sanomista 5.9.2013 Katja Kuokkasen ja Kalle Silfverbergin artikkelista "Metropoli veisi kunnilta omat terveyskeskukset": http://www.hs.fi/kaupunki/Metropoli+veisi+kunnilta+omat+terveyskeskukset/a1378277375092.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...