Jump to content
MAINOS

JEM: Kefalosporiinit penisiliiniallergisilla potilailla


Pöllö

Recommended Posts

The Journal of Emergency Medicine -lehdessä on julkaistu kirjallisuuskatsaus kefalosporiinien ja penisilliinin ristiallergiasta. Tutkijat etsivät artikkeleita MEDLINE-tietokannasta vuodesta 1950 lähtien. Penisilliinillä on ristiallergia ensimmäisen sukupolven kefalosporiinien kanssa ja vähäinen ristiallergia toisen sukupolven kefalosporiinien kanssa. Laboratorio- ja kohorttitutkimukset vahvistavat, että R1-sivuketju aiheuttaa ristiallergian. Kirjallisuuskatsauksen mukaan ristiallergiat penisilliinien ja kefalosporiinien välillä ovat vähäisempiä kuin aiemmin on arvioitu, vaikkakin amoksisilliinin ja ampisilliinin sekä ensimmäisen ja toisen sukupolven kefalosporiinien rakenteessa on samanlainen R1-sivuketju. Johtopäätöksinä tutkijat arvioivat prosentin penisilliinille allergisista saavan allergisen reaktion ensimmäisen sukupolven kefalosporiineista tai kefalosporiineista, joissa on vastaava R1-sivuketju. Yksittäinen tutkimus on kuitenkin raportoinut jopa 27 prosentin ristiallergiareaktiosta kefadroksiilille. Sivuketjuiltaan penisilliinistä poikkeavien kolmannen tai neljännen sukupolven kefalosporiinien käyttö penisilliinille allergisilla sisältää pienen riskin ristiallergiaan.

 

Kirjallisuuskatsaus Campagna, James D. et al "The Use of Cephalosporins in Penicillin-allergic Patients: A Literature Review on julkaistu The Journal of Emergency Medicine -lehdessä, Vol. 42, Issue 5, pp. 612 - 620, May 2012: http://www.jem-journal.com/article/S0736-4679(11)00545-2/abstract (abstrakti).

 

Huomautus: Kirjoittaja ei ota vastuuta artikkelin väitteistä. Ristiallergioista antibiooteille omassa tai potilaan hoidossa tulee neuvotella hoitavan lääkärin kanssa.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...