Jump to content
MAINOS

TTL: Vaarallinen työtapa usein tiedossa ennen onnettomuutta


Pöllö

Recommended Posts

Koskeeko myös hoitoalaa ja sen erilaisia vaaratilanteita potilaille ja henkilökunnalle...?

 

Vaarallinen työtapa tai suojauksen puute on usein ollut työpaikalla tiedossa pitkään ennen tapaturmaa, kirjoitetaan Työ Terveys Turvallisuus -lehdessä (TTT). Viime vuosien työturvallisuusrikoksista annetuissa tuomioissa vastaan tulee usein tapauksia, joissa esimerkiksi koneiden tai laitteiden turvallisuuspuutteet on tiedetty, mutta niille ei ole tehty mitään. Esimerkiksi vaaralle altistavaan leikkurin terään ei oltu puututtu ennen kuin pala työntekijän peukalosta leikkautui irti, kertoo TTT.

 

Tiedossa olevat puutteet suojauksessa tai työtavoissa kohdistuvat erityisesti teollisuuden keskisuuriin tai suuriin työpaikkoihin. Lakimies Jouni Kallioluoma Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo, että käräjien klassikkoselityksessä vaaran vakavuutta ei työpaikalla ymmärretty. Osassa tapauksissa vaara on havaittu, mutta ei ole tehty mitään, tai ei ainakaan oikeita asioita tilanteen korjaamiseksi, Kallioluoma jatkaa. Tyypillistä on sekin, että väitetään uhrin toimineen jotenkin väärin. TTT:n mukaan suomalaiset työpaikat voi jakaa kolmeen kastiin, kertoo puolestaan tiimipäällikkö Markku Aaltonen Työterveyslaitoksesta. Koko ajan kasvava edelläkävijöiden joukko satsaa työturvallisuuteen ja tekee myös hyvää taloudellista tulosta. Näissä on ymmärretty, että työsuojelu on tärkeä osa liiketoimintaa. Pieni häntäpään joukko ei välitä työturvallisuudesta, ja näissä monet muutkin asiat ovat rempallaan. Valtaosa työpaikoista sijoittuu näiden väliin. Lakeja ja asetuksia pyritään noudattamaan, mutta työpaikoilla ei välttämättä ole kovasti osaamista työsuojelusta. Kenelläkään ei ole aihetta levätä laakereillaan, sillä turvallisuus tehdään joka päivä ja vaaroihin myös tottuu, Aaltonen jatkaa.

 

Lue lisää Työ Terveys Turvallisuus -lehden diginumerosta 4/2013 Susanna Kaajan tekstistä "Se oli vain ajan kysymys...": http://www.tttdigi.fi/index.php?mid=15&pid=57&aid=2774#.UiSiixv0FAo.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Koskeeko myös hoitoalaa ja sen erilaisia vaaratilanteita potilaille ja henkilökunnalle...?

Koskee. Klassinen esimerkki ensihoidosta; touhutaan kuljetuksen aikana kontissa ylimääräisiä ilman turvavöitä, vaikka hyvin tiedetään että äkkijarrutuksessa hoitaja singahtaa väliseinään kuin ammus. No, ensimmäinen hoitopoika (tytöt on tässä asiassa paljon tunnollisempia) kun loukkaantuu kontissa vakavasti, niin eiköhän ohjeistukset tiukennu..
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Tämä onkin oiva lisä tekeillä olevaani lopputyöhöni!

 

Ajattelin tehdä lopputyön hoitajien jaksamisesta työssään. Kohtaamme väkivaltaa, mielenterveysongelmia etc tilanteita joka päivä.

Mikä saa jaksamaan työssä? Mikä näissä tilanteissä ottaa päähän? Miten selviydyn työssäni??

 

Minulle saa laittaa mietteitään osoitteeseen: marjut63@gmail.com vastauksesi käsittelen luottamuksella ja tätä saa jakaa omalla työpaikalla.

Autetaan toisiamme jaksamaan - yhdessä tämä on helpompaa.

 

Vastaukset käsittelen luottamuksella, kukaan ei saa tietää vastauksista - paitsi sinä jos haluat lopputyön itsellesi luettavaksi.

 

Etukäteen vaivastasi kiittäen!!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...