Jump to content
Pöllö

TTL: Panostus henkilöstön terveyteen lisää tuottavuutta

Recommended Posts

Pöllö

Yritysten etsiessä keinoja tuloksen parantamiseen tulisi muistaa panostaminen henkilöstön terveyteen ja hyvinvointiin, muistuttaa Työterveyslaitos (TTL). Useissa kansainvälisissä tutkimuksissa on osoitettu erilaisten terveydenedistämisohjelmien näkyvän yrityksen tuloksessa jo muutaman vuoden ohjelman jälkeen, kertoo Emile Tompa Kanadasta. 65 - 85 prosenttia kehittämisohjelmista tuottaa positiivisia tuloksia. Henkilöpääoma (human capital) on avainasemassa tuottavuutta, kansantuloa ja elintasoa kasvatettaessa, kertoo Tompa. Nykyisin terveys ja hyvinvointi nähdään yhä tärkeämpänä osana henkilöpääomaa.

 

Helsingissä konferenssissa esitetyt tulokset liittyvät mm. terveyden edistämiseen, sairauspoissaolojen hallintaan, työkyvyttömyyden ehkäisyyn ja ergonomiaan. Nuorten mielenterveyttä parantavat toimet säästävät myös runsaasti yhteiskunnan varoja, jatkaa professori Guy Ahonen. Terveydenedistämistoimia suunnataan eniten tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. Erilaisia toimia tarvitaan hyvinvoinnin ja elinkeinoelämän kilpailukyvyn varmistamiseksi.

 

Työterveyslaitoksen järjestämässä Work Well-being and Wealth -konferenssissa Helsingissä on 26.-28.8.2013 esitelty työurien jatkamiseen, työhyvinvointiin ja tuottavuuteen liittyvää tietoa.€ Lue lisää TTL:n tiedotteesta 39/2013 "Panostus henkiöstön terveyteen lisää tuottavuutta, osoittavat kansainväliset tutkimukset" 26.8.2013: http://www.ttl.fi/fi/tiedotteet/Sivut/tiedote_392013.aspx.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.