Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Pöllö

HS: Vantaa nipistää sosiaali- ja terveyspalveluiden vastaanottoajoissa

Recommended Posts

Pöllö

Vantaa pyrkii hoitamaan enemmän asukkaita sosiaali- ja terveyspalveluissaan nykyvoimin. Sosiaali- ja terveystoimen asiakas- ja potilasaikoja aiotaan nipistää. Syynä on tiukka velkaohjelma, joka ei salli lisäväen palkkausta, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Sosiaali- ja terveystoimesta puuttuu 11 miljoonaa euroa. Ensi vuonna budjetti kasvaa kaksi prosenttia, mutta uudet asukkaat sekä väestön ikääntyminen vaatisivat enemmänkin rahaa. Vaikeissa taloudellisissa oloissa myös ihmisten ongelmat lisääntyvät. Vantaalla pyritään arvioimaan, tarvitseeko asiakas varmasti saamiaan palveluita.

 

Tehostamiskeinoista HS kirjoittaa mm., että kaikki neuvolapuhelut keskitetään yhteen puhelinpalveluun, jotta terveydenhoitajille vapautuisi aikaa ottaa lisää asiakkaita. Toisaalla puhelimeen vastaa todennäköisesti perheelle ennaltaan tuntematon hoitaja. Terveysasemia ei karsita, mutta mm. ajanvaraukset, neuvolat, psykologit, kotihoito ja toimeentulotuki siirtyy enemmän nettiin, kehitysvammaisten tuettua asumista lisätään laitoshoidon sijaan, vanhusten hoitoaikoja lyhennetään sairaalassa tuetun asumisen avulla, nuorten mielenterveyskuntoutujien ja päihdepalvelujen tuettua asumista ostetaan ulkopuolelta ja palveluseteli laajenee omaishoidon vapaissa, suun terveydenhuollossa ja tehostetussa asumisessa. HS kirjoittaa, että Vantaa on velkaantumassa, ja esimerkiksi toimeentulotukimenot ylittävät budjetoidun kahdella miljoonalla, ja erikoissairaanhoidon kulut viidellä miljoonalla eurolla.

 

Lue lisää HS:n paperiversiosta 30.8.2013 Kaupunki -osiosta s. A22 toimittaja Katja Kuokkasen tekstistä "Vantaan neuvoloissa on pian aika kortilla - Vantaa on aikeissa kiristää ensi vuonna kaikkia sosiaali- ja terveyspalveluiden vastaanottoaikoja".

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...