Jump to content
Pöllö

TS: Nekrotisoiva faskiitti yleistyy Ruotsissa

Recommended Posts

Pöllö

Turun Sanomat kirjoittaa 28.8.2013, että ns. lihansyöjäbakteerina tunnettu streptokokki-infektio on lisääntynyt Pohjois-Tukholmassa. Nekrotisoiva faskiitti on harvinainen, yleensä nopeasti etenevä ja hengenvaarallinen pehmytkudostulehdus. Se leviää sidekudoksessa ja voi nopeasti johtaa ihon, ihonalaisen rasvan, lihaskalvon ja joskus lihastenkin kuolioon. Sen oireita ovat ihon punoitus, kuumoitus ja kova kipu. Laikukkuutta ja rakkulointia kehittyy infektion estäessä ihon verenkierron.

 

Dagens Medicin -lehteen viittaava TS kertoo kasvun olevan voimakasta. Olof Sköldenbergin mukaan kasvu voi johtua siitä, että infektio tunnistetaan paremmin, mutta kasvun uskotaan ennemmin olevan todellista. Dagens medicin -lehden mukaan Danderydin sairaalassa infektioita tulisi tilastollisesti olla kaksi vuosittain, mutta tapauksia on 2010 - 2012 ollut 23. Ruotsissa seurataan parhaillaan, lisääntyykö faskiitin esiintyvyys myös muualla Ruotsissa.

 

Lue lisää Turun Sanomista:http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/528014/Lihansyojabakteeri+yleistyy+Ruotsissa+muttei+Suomessa ja Dagens medicin -lehdestä:http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/kirurgi/kottatande-sjukdom-okar-dramatiskt/.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.