Jump to content
MAINOS

TS: Nekrotisoiva faskiitti yleistyy Ruotsissa


Pöllö

Recommended Posts

Turun Sanomat kirjoittaa 28.8.2013, että ns. lihansyöjäbakteerina tunnettu streptokokki-infektio on lisääntynyt Pohjois-Tukholmassa. Nekrotisoiva faskiitti on harvinainen, yleensä nopeasti etenevä ja hengenvaarallinen pehmytkudostulehdus. Se leviää sidekudoksessa ja voi nopeasti johtaa ihon, ihonalaisen rasvan, lihaskalvon ja joskus lihastenkin kuolioon. Sen oireita ovat ihon punoitus, kuumoitus ja kova kipu. Laikukkuutta ja rakkulointia kehittyy infektion estäessä ihon verenkierron.

 

Dagens Medicin -lehteen viittaava TS kertoo kasvun olevan voimakasta. Olof Sköldenbergin mukaan kasvu voi johtua siitä, että infektio tunnistetaan paremmin, mutta kasvun uskotaan ennemmin olevan todellista. Dagens medicin -lehden mukaan Danderydin sairaalassa infektioita tulisi tilastollisesti olla kaksi vuosittain, mutta tapauksia on 2010 - 2012 ollut 23. Ruotsissa seurataan parhaillaan, lisääntyykö faskiitin esiintyvyys myös muualla Ruotsissa.

 

Lue lisää Turun Sanomista:http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/528014/Lihansyojabakteeri+yleistyy+Ruotsissa+muttei+Suomessa ja Dagens medicin -lehdestä:http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/kirurgi/kottatande-sjukdom-okar-dramatiskt/.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...