Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Pöllö

YLE: THL hahmottelee Suomeen pohjoismaisia terveyspalveluita

Recommended Posts

Pöllö

YLE Uutisten 26.8.2013 mukaan Suomessa aletaan tajuta, ettei sote-uudistus pelasta yksin terveydenhuoltoa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) esittänee lisää valinnanvapautta muiden Pohjoismaiden tapaan. THL on valmistellut esitystä terveydenhuollon uudistusten jatkamiseksi, ja se esittää aloitteensa lokakuussa. THL:n aloitetta on valmisteltu laajalla asiantuntijarintamalla, jossa mukana taustalla ovat olleet mm. Suomen lääkäritliitto, Kuntaliitto ja Kansaneläkelaitos.

 

THL nostanee esiin pohjoismaisia käytäntöjä terveyskeskusten lääkäripalveluiden saatavuuden parantamiseksi ja esittänee potilaalle lisää valinnanvapautta. Julkisuuteen ei ole vielä kerrottu, tarkoittaisiko malli yksityisten ja kunnallisten lääkäriasemien rinnastamista palveluntuottajina vai perhelääkärimallin tuomista. Suomen terveyspalveluita pidetään eriarvoistavina, koska työssäkäyvät pääsevät hoitoon nopeasti yksityislääkärin ja työterveyshuollon kautta, mutta terveyskeskuksissa hoitoa saa huonosti. THL:n ylijohtaja Marina Erhola kommentoi myös, että sote-uudistus on saanut oikeaa suuntaa asiantuntijoiden hyvän kuulemisen ansiosta. THL:n mukaan Suomessa aletaan ymmärtää, että Suomessa tarvitaan sotea suurempikin kokonaisuudistus.

 

Lue lisää YLE Uutisten sivuilta Sara Rigatellin uutisesta "THL hahmottelee Suomeen pohjoismaisia lääkäripalveluja": http://yle.fi/uutiset/thl_hahmottelee_suomeen_pohjoismaisia_laakaripalveluja/6789465.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...