Jump to content
MAINOS

YLE: THL hahmottelee Suomeen pohjoismaisia terveyspalveluita


Pöllö

Recommended Posts

YLE Uutisten 26.8.2013 mukaan Suomessa aletaan tajuta, ettei sote-uudistus pelasta yksin terveydenhuoltoa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) esittänee lisää valinnanvapautta muiden Pohjoismaiden tapaan. THL on valmistellut esitystä terveydenhuollon uudistusten jatkamiseksi, ja se esittää aloitteensa lokakuussa. THL:n aloitetta on valmisteltu laajalla asiantuntijarintamalla, jossa mukana taustalla ovat olleet mm. Suomen lääkäritliitto, Kuntaliitto ja Kansaneläkelaitos.

 

THL nostanee esiin pohjoismaisia käytäntöjä terveyskeskusten lääkäripalveluiden saatavuuden parantamiseksi ja esittänee potilaalle lisää valinnanvapautta. Julkisuuteen ei ole vielä kerrottu, tarkoittaisiko malli yksityisten ja kunnallisten lääkäriasemien rinnastamista palveluntuottajina vai perhelääkärimallin tuomista. Suomen terveyspalveluita pidetään eriarvoistavina, koska työssäkäyvät pääsevät hoitoon nopeasti yksityislääkärin ja työterveyshuollon kautta, mutta terveyskeskuksissa hoitoa saa huonosti. THL:n ylijohtaja Marina Erhola kommentoi myös, että sote-uudistus on saanut oikeaa suuntaa asiantuntijoiden hyvän kuulemisen ansiosta. THL:n mukaan Suomessa aletaan ymmärtää, että Suomessa tarvitaan sotea suurempikin kokonaisuudistus.

 

Lue lisää YLE Uutisten sivuilta Sara Rigatellin uutisesta "THL hahmottelee Suomeen pohjoismaisia lääkäripalveluja": http://yle.fi/uutiset/thl_hahmottelee_suomeen_pohjoismaisia_laakaripalveluja/6789465.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...