Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Pöllö

Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta mahdollista

Recommended Posts

Pöllö

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kirjoittaa 26.8.2013 uutisessaan, että hoitoon liittyvien infektioiden torjunta on haasteellista, mutta mahdollista. Erityisesti ikääntyvät ihmiset ovat alttiita hoitoon liittyville infektioille. Pitkäaikaislaitoksissa, kuten vanhainkodeissa, ei välttämättä osata torjua hoitoon liittyviä infektioita ja antibioottien käyttö on runsasta. Antibioottien runsas käyttö lisää lääkkeille vastustuskykyisten bakteerien kehittymistä ja edistää niiden leviämistä. Samoin leviämistä lisää asukkaiden siirto akuuttihoitolaitoksiin ja takaisin. 

 

Maija-Liisa Rummukaisen väitöstutkimuksessa on selvitetty mikrobilääkkeiden käyttöä ja infektioiden esiintymistä Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 123 pitkäaikaishoitolaitoksessa. Potilaiden mikrobilääkitystä on voitu vähentää puoleen, kun laitoksia ohjeistettiin virtsatieinfektioiden ehkäisyssä ja hoidossa. Laitosten hygieniaa voitiin parantaa myös käsihuuhteiden käyttöä lisäämällä. Myös verkostoitumalla voi parantaa laitoshenkilöstön osaamista infektioiden torjunnassa.

 

Lue aiheesta lisää THL:n sivuilta: http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/uutinen?id=34134. LL, MSc Maija-Liisa Rummukaisen väittelee aiheesta "Antimicrobial use and infections in Finnish long-term care facilities" Biomedicumin auditorio 2:ssa 31.8.2013 klo 12 Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Väitöskirja on saatavissa pdf-tiedostona osoitteessa: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-245-917-6.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...