Jump to content
MAINOS

HS: Tampereen ensihoitajakoulutus lopetetaan?


Pöllö

Recommended Posts

Helsingin Sanomat kirjoittaa 25.8.2013 otsikolla "Tutkintojen määrä vähenee", että Tampereen ammattikorkeakoulu harkitsee mm. ensihoidon ja laboratorioanalyytikoiden koulutuksen lopettamista. Suomen 60 paikkakunnalla toimivat 25 ammattikorkeakoulua joutuvat altion kaksivaiheiseen uudistukseen, jossa rahoitus alkaa määräytyä lähinnä suoritettujen tutkintojen ja opintopisteiden mukaan. Osa erityisesti pienikokoisemmista koulutusohjelmista päätynee säästöjen kohteeksi. Toisaalla ammattikorkeakoulujen toivotaan keskittyvän vahvuusaloilleen.

 

Valtioneuvosto päättää ammattikorkeakoulujen uusista toimiluvista ja koulutusvastuista vuoden lopussa. Lahden ammattikorkeakoulu on päättänyt lopettaa terveydenhoitajien koulutuksen ja esimerkiksi Metropolia Ammattikorkeakoulu on ilmoittanut alustavasti luopuvansa mm. hammasteknikoiden koulutuksesta. Hammasteknikoita ei kouluteta missään muualla Suomessa. Opetusneuvos Maarit Palonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä kommentoi, että "täytyy katsoa, ettei mikään koulutusala kokonaan häviä maasta".

 

Lue lisää Helsingin Sanomista 25.8.2013 s. A8.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Uutisointia ja opettajien puheita kuunnelleena on tullut selvästi se kuva esiin, että oppilaitokset ovat "lopettamassa" sellaisia koulutusohjelmia joita oikeasti tarvitaan, jotta valtion on pakko maksaa niistä enemmän kouluille. Ihan fiksusti tekevät.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...