Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Pöllö

HS: Tampereen ensihoitajakoulutus lopetetaan?

Recommended Posts

Pöllö

Helsingin Sanomat kirjoittaa 25.8.2013 otsikolla "Tutkintojen määrä vähenee", että Tampereen ammattikorkeakoulu harkitsee mm. ensihoidon ja laboratorioanalyytikoiden koulutuksen lopettamista. Suomen 60 paikkakunnalla toimivat 25 ammattikorkeakoulua joutuvat altion kaksivaiheiseen uudistukseen, jossa rahoitus alkaa määräytyä lähinnä suoritettujen tutkintojen ja opintopisteiden mukaan. Osa erityisesti pienikokoisemmista koulutusohjelmista päätynee säästöjen kohteeksi. Toisaalla ammattikorkeakoulujen toivotaan keskittyvän vahvuusaloilleen.

 

Valtioneuvosto päättää ammattikorkeakoulujen uusista toimiluvista ja koulutusvastuista vuoden lopussa. Lahden ammattikorkeakoulu on päättänyt lopettaa terveydenhoitajien koulutuksen ja esimerkiksi Metropolia Ammattikorkeakoulu on ilmoittanut alustavasti luopuvansa mm. hammasteknikoiden koulutuksesta. Hammasteknikoita ei kouluteta missään muualla Suomessa. Opetusneuvos Maarit Palonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä kommentoi, että "täytyy katsoa, ettei mikään koulutusala kokonaan häviä maasta".

 

Lue lisää Helsingin Sanomista 25.8.2013 s. A8.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
{BS}

Uutisointia ja opettajien puheita kuunnelleena on tullut selvästi se kuva esiin, että oppilaitokset ovat "lopettamassa" sellaisia koulutusohjelmia joita oikeasti tarvitaan, jotta valtion on pakko maksaa niistä enemmän kouluille. Ihan fiksusti tekevät.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...