Jump to content
MAINOS

Suomen AED-yhdistys AEDRY ry


AEDRY

Recommended Posts

Oletko jo tutustunut tähän?

www.aedry.fi

AEDRY on riippumaton ei-kaupallinen yhdistys joka ajaa AED-lakia Suomeen ja kertoo ihmisille maallikko-defibrillaatiosta.

Liity jäseneksi - jäsenyys on ilmainen!

aedry-logo 2.png

Link to comment
Share on other sites

Onko joku rohkea jo käynyt, onko tämä joku ihan oikea juttu vai saako koneelleen kaupan päälle haittaohjelman?

Käyty on. Mitään mielenkiintoista en löytänyt. Kasvoton / nimetön yhdistys ilman tietoa ihmisistä yhdistyksen takana. "Jokamiehen deffaa" ajavat kaikkien saataville. Itse en ymmärrä miksi. Mutta olenkin kyyninen.

Jos et pidä siitä, että muut kävelevät ylitsesi, nouse ylös lattialta.

Non sunt multiplicanda entia praeter necessitatem.

Link to comment
Share on other sites

Onko joku rohkea jo käynyt, onko tämä joku ihan oikea juttu vai saako koneelleen kaupan päälle haittaohjelman?

Jes, vähän ois voinu ketjun aloittaja valaista mistä on kyse. Pelkkä linkin postaaminen haisee mainonnalta. Tuskinpa tarvitsee haittaohjelmia pelätä, sivun taustalla on suomalainen alan yritys https://oma.louhi.fi/basket/whois?domain=aedry.fi
Link to comment
Share on other sites

Kiitos tarkennuksista. Maallikko-defibrillaation hyötyjä ei toki kiistäkkään kukaan, tärkeä aihe ilman muuta. Sen vielä kysyisin, että mikä on domainin omistavan Mediresc Oy:n rooli yhdistyksessä? 

Link to comment
Share on other sites

Yhdistys ei myöskään myy mitään eikä markkinoi yksittäisiä tuotteita.

Koska esim. Tanskassa maallikko-defibrillointi ja peruselvytyskoulutus kuuluvat oppiaineena peruskoulun 8. luokan oppimäärään ja onvat autokouluissa pakollinen osa opetusta, on yhdistyksen yhtenä tehtävänä kerätä varoja koulutusta varten, ja siihen on tarkoitus käyttää esim. vapaalla olevia ensihoitajia - korvausta vastaan, luonnollisesti.

Riippuen asian vastaanotosta ja etenemisestä ei ole pois suljettua, että ensihoitoyksiköt (sairaanhoitopiirit) toivottavasti jonakin päivänä ottavat asian hoitaakseen.

Mutta siihen on vielä matkaa ja siksi yhdistyksen rooli katsotaan tärkeäksi ainakin tässä vaiheessa prosessia.

Vrt. Mediheli ry:n matka varoja keräävästä yhdistyksestä sairaanhoitopiirien ylläpitämiin lääkintähelikoptereihin.

Merkittävin yhteistyökumppanimme on Suomen Lääkäriliitto.

 

Mutta miten sattukaan, deffoja ja käyttökoulutuksia myyvä yritys pyörii kuitenkin kulisseissa? Onpas sattumaa!

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Link to comment
Share on other sites

Kun yhdistys perustettiin vuonna 2012 otettiin domain tuon yrityksen palvelimen yhteyteen.

Kyseinen yritys on vain tuki- l. kannatusjäsenenä mukana yhdistyksen toiminnassa.

Tuki- l. yritysjäsenillä ei ole päätäntä- eikä äänestysvaltaa yhdistyksen toiminnassa.

Yhdistys on täysin riippumaton

 

Yhdistys ei myöskään myy mitään eikä markkinoi yksittäisiä tuotteita.

http://www.trafi.fi/filebank/a/1368684628/b1db1d72ea074dfad7ebbbf72ece3bbd/12501-57)TRAFI-6819-05_03_07-2013_Defibrillaattori-koulutus_ammattikuljettajalle.pdf

"Kouluttajalla on oltava Suomen AED-yhdistys AEDRY:n hyväksyminen" ei mielestäni viittaa siihen, että Mediresc oy on ihan pelkästään kannatusjäsenenä täysin riippumattomassa yhdistyksessä.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Antaa olla.

Ei kannata vetää hernettä nenään siitä, että "riippumaton ei kaupallinen yhdistys" ei mene läpi jos Googlella löytää selkeästi tietoa, että Suomen AED-yhdistyksen ainoa tarkoitus näyttää olevan taata Mediresc oy:lle koulutuksia (Trafin lupa) ja että Suomen AED-yhdistys ja Mediresc oy:n takana on sama(t) henkilö(t) (domain-tiedot, RAY:n avustusanomus).

Lisäksi kun yhdistyksen nettisivuilta ei löydy minkäänlaista tietoa kuka koko jutun takana on, niin ei se kauhean luotettavaa kuvaa anna.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Olet valitettavasti saanut väärän käsityksen yhdistyksen roolista "taata" kenekään markkinoita emmekä missään vaiheessa ole "vetäneet hernettä nenään".

Tällä sivustolla on varsinaisia mainoksia mitä yrityksen palstalla ei ole.

Siinä ei ole millään muotoa mitään "pahaa" ja on täysin ymmärettävää, että toiminta on rahoitettava jollakin tavoin.

Ei kannata varmaankaan myöskään närkästyä siitä, että jos tällä palstalla väki kirjoittaa pelkästään nimimerkillä on se ihan OK?

Eikä sekään anna valitetettavasti kauhean luotettavaa kuvaa.

Tämä ei ole "herneen nenään vetämistä", vaan yritys koittaa saada asioita ajateltua suhteellisuuden tajun kautta.

Tosin emme tiedä onko hoitajat.net millään tavalla organisioitunut järjestö, yhdistys, säätiö tms. - vaiko kaupallinen sivusto jonka valvojat ja moderattorit saavat työstään korvausta?

Jos näin on, se on aivan kohtuullista.

Vapaaehtoisuuteen kun ei kuulu vastuuta, siitä voi luopua oikeastaan koska tahansa.

Asia muuttuu heti toiseksi jos työstä saa korvausta: se tuo mukanaan myös vastuun.

 

P.S. yhdistykseen kuuluu useita kaupallisia yrityksiä yritys- l. tukijäseninä ilman päätäntä- tai äänestysvaltaa - kuten jo aiemmin mainittiinkin.

Vain henkilöjäsenet voivat äänestää vuosikokouksissa ym.

Jäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus - tervetuloa täyttämään hakemus sivustolla ("liityn jäseneksi"): www.aedry.fi.

Onkin hyvä meidän huomata, että sanamuoto mainitulla sivustolla tulee korjata: siellähän lukee vain "liity jäseneksi".

Koitamme muuttaa sen mahdollisimman pian muotoon: "hae jäsenyyttä - henkilöjäsenyys on ilmainen"

Vastaus pyritään antamaan 7 vuorokauden sisällä - tosin yhdistyksen säännöt eivät siitä nimenomaisesti määrää, mutta se on pyrkimys.

Kaikille vastataan joka tapauksessa.

Et vastannut yhteenkään epäilyksiä herättäneeseen kysymykseen. Sen sijaan kirjoitit reippaasti asian vierestä.

Jos yhdistys on perustettu tukemaan lakihanketta, niin olisi hyvä tietää kuka tai ketkä ovat yhdistyksen perustaneet ja ketkä käyttävät yhdistykssä päätäntävaltaa. Nyt yhteystietoina on sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Lisäksi RAY:lle osoitetun avustushakemuksen perusteella yhdistyksellä on samat yhteystiedot kuin Mediresc oy:llä. Tämän vuoksi on mahdoton kuvitella, että Medirescillä ei olisi todellista valtaa yhdistyksessä. Tai jopa sitä, että Mediresc oy on yhdistyksen takana hankkiakseen itselleen rahaa. Mikäpä olisi mukavampaa kuin se, että AED-lakiin kirjattaisiin AED-yhdistykselle valta päättää ketkä saavat pakollisiksi tulevien AED-laitteiden käyttökoulutusta antaa ja pääasiallinen kouluttajataho olisi Mediresc oy.

Lisäksi Trafin päätöksessä kummastuttaa kovasti se, että millä perusteella Suomen AED-yhdistys on määritelty sellaiseksi tahoksi jolta pitää saada hyväksyntä kouluttajaksi pääsemiseksi? Miten Suomen AED-yhdistys on mielestään päässyt sellaiseen asemaan, jossa se voi määritellä kouluttajien pätevyyden?

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Tää homma kuulostaa uskomattoman sekavalta ja kovasti siltä että peitellään ja jätetään oleellisia asioita kertomatta. Toki ymmärrän yhdistyksen toivovan positiivista imagoa, mutta ainakin oma kiinnostus lopahti viimeistään noihin epäselvyyksiin, ympäripyöreisiin vastauksiin sekä ns. "vastaiskuun" hoitajat.netiä kohtaan (erillinen topa). 

 

Ajatus taustalla on hyvä, presentaatio ei. 

Link to comment
Share on other sites

 

Koska yhdistyksellä ei ole omaa toimitilaa on sen osoite yksityishenkilön osoite joka omistaa erään yrityksen - yhdistys kun ei maksa palkkaa toimihenkilöilleen.

 

Ja tämä yritys ei sitten varmaan ole keskustelussa aiemmin mainittu Mediresc?

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Link to comment
Share on other sites

"Kasvottomuus" siksi, että yhdistyksessä on YKSITYISHENKILÖITÄ jäseninä jotka ovat työkseen aivan eri roolissa politiikkoina tai päättäjinä ja mahdollisissa äänestyksissä joutuvat siis jääväämään itsensä.

Edelleen jäseninä on YKSITYISHENKILÖITÄ jotka tekevät työkseen mitä sitten tekevätkään.

No nyt on jo niin selittelyn makua, ettei pahemmasta väliä. Jos yhdistys on olevinaan jollain tavalla yleishyödyllinen ja haluaa ihmisille hyvää sillä, että lobbaa AED-lakia, niin silloin yhdistyksen puheenjohtajan ainakin täytyy pysytä olemaan omalla nimellään esillä. Suomi on täynnä yhdistyksiä joiden johtoportaassa on poliitikkoja ja sitä ei todellakaan peitellä, sillä a) se on hyvää mainosta yhdistykselle ja b) luo läpinäkyvyyttä varsinkin tilanteissa, joissa yhdistyksen johtohenkilö on päivänpolitiikassa mukana. Valitettavasti en usko pätkääkään, että Suomen AED-yhdistyksen johdossa on tällaista henkilöä.

 

Juuri sitoutumattomuuden vuoksi ei haluta tulla liitetyksi kaupallisiin tai poliittisiin tahoihin.

Yhdisitymisvapaushan on Suomessa kaikilla.

Vaikka tämä palsta on yksityinen keskustelupalsta eikä sinänsä sosiaalista mediaa, on täälläkin helppo kertoa mielipiteitään nimimerkin takana.

Ainakaan ei  tulisi mieleenkään pyytää kaikkia ilmoittamaan täällä  nimensä, työpaikkansa, osoitteensa jne.

Eihän?

Niin... No Hoitajat.net ei ole yhdstys joka mainostaa ajavansa AED-lakia. Huomaatko tällaisen pienen eron?

 

Koska yhdistyksellä ei ole omaa toimitilaa on sen osoite yksityishenkilön osoite joka omistaa erään yrityksen - yhdistys kun ei maksa palkkaa toimihenkilöilleen.

Mediresc oy ja Suomen AED-yhdistys majailevat samassa osoitteessa ilman, että niillä on mitään sen kummempaa tekemistä toistensa kanssa? Tuon väittäminen vakavalla naamalla vaatii jo aika paljon pokkaa ja kuuntelijoiden aliarvioimista.

 

Trafi-päätöksen on hakenut yritys ja siten määritellyt siinä kouluttajaa koskevat vaatimukset.

Ja taas sillä ei ole mitään merkitystä, että tämä samainen yritys sijaitsee samassa osoitteessa kuin Suomen AED-yhdistys? Ne ovat siis kaksi täysin toisistaan irrallaan olevaa tahoa, jotka sattumoisin vaan sijaitsevat samassa paikassa ja sama henkilö pyörittää molempia?

 

Mikään yritys ei voi saada monopolia koulutuksessa - tavoitteena olisi saada koulutus (kuten sivustoilla lukee) ilmaiseksi kaikille ja siinä pitäisi olla opetusministeriö, sisäministeriö, puolustusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö jne. mukana.

Ilmaista koulutusta ei ole olemassa. Sen tietää jokainen. Joku aina maksaa ja joku aina tienaa.

 

Myös eräs kansalaisjärjestö on neuvotteluiden kautta valtuuttanut itsensä ainoaksi, jonka koulutuksen kustannuksitsa yritys voi hakea korvausta KELA:lta.

Mikä on ero?

SPR on yleishyödyllinen yhdistys. Se lahjoittaa huomattavia summia rahaa hätää kärsiville, ylläpitää ensiapukoulutusjärjestelmää, valmistaa verituotteita, tarjoaa humanitaarista apua ympäri maailman, on kansainvälisesti arvostettu rauhan puolesta puhuja - eli ei kai sillä ihan kauheasti ole eroa Suomen AED-yhdistyksen kanssa.

 

On vaikeaa ymmärtää mistä tällainen vastustus johtuu, mutta toivottavasti aika ja tapahtumat saavat epäilijöidenkin mielet muuttumaan.

Näin toivomme.

Vastustus johtuu siitä, että epämääräisen yhdistyksen epämääräistä toimintaa ei uskota mukisematta. Vielä kun avoinna oleviin kysymyksiin ei saa millään vastausta, niin Suomen AED-yhdistys ei tee itselleen mitään muuta kuin hallaa.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Kuten sanottu: kaikkiin kysymyksiin ja tiedusteluihin vastataan omalla nimellä esitettynä sähköpostitse: aedry@aedry.fi

Yhdistys ottaa miellään vastaan kritiikkiä ja ajatuksia.

Tämä ei ole yhdistykselle se foorumi jossa sitä teemme.

Halusimme vain ohjata ihmisiä tutustumaan asiaan mutta jotkut, jostakin syystä sinäkin, suhtaudut asiaan kovin aggressiisesti.

Se on valitettavaa kun olemme jotenkin pahoittaneet mielesi.

Oppositio on usein rakentava voima, mutta olisi hyvä jos oppositio tarjoaisi parempaa vaihtoehtoa eikä pelkästään kritisoisi?

Eikö?

 

 

Lainaus:

Ja taas sillä ei ole mitään merkitystä, että tämä samainen yritys sijaitsee samassa osoitteessa kuin Suomen AED-yhdistys? Ne ovat siis kaksi täysin toisistaan irrallaan olevaa tahoa, jotka sattumoisin vaan sijaitsevat samassa paikassa ja sama henkilö pyörittää molempia?

 

Juuri näin asia on. Jos se on sinulle ongelma, pahoittelen sitä.

 

Arvostamme SPR:ää - mutta kaikesta tuosta tuominnastaan se perii varsin kohtuullisen korvauksen. Käyttääkseen siitä osan hyväntekeväisyyteen, ei kaikkea.

Ylläpidettävää ensiapikoulutusjärjestelmää ei Suoessa ole, kaikki perustuu omaan tahtoon ja vapaaehtoisesti kouluttautumaan menemisestä.

 

Suomen AED-yhdistys AEDRY ry on myös yleishyödyllinen yhdistys.

 

Jos peruselvytys ja maallikko-defibrillaattorin käyttäminen saadaan kansalaistaidoksi ja opetus (kuten esim. Tanskassa) peruskouluun, lukioon, ammattiiin valmistaviin oppilaitoksiin, varusmies- ja siviilipalvelukseen ja mm. autokouluun, niin vasta silloin voidaan puhua ylläpidettävästä järjestelmästä.

 

Olsi hauska keskustella kanssasi henkilöitynä: aedry@aedry.fi ja kuulla lisää mm. SPR.stä.

 

Jos se on sinulle arkaluonteista, olemme kuitenkin pyytäneet yhteydenottoasi.

Ja vieläkin tyhjänpäiväistä hölynpölyä. No, omapa on valintanne.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Viimeisen vuorokauden aikana yhdistyksen jäseneksi on hakenut keskimääräistä enemmän ihmisiä.

Osa on varmasti tehnyt sen tämän palstan kautta saamastaan vinkistä.

Kiitokset kaikille jäseneksi hakeneille - teille vastataan pian henkilökohtaisesti

 

Suomen AED-yhdistys AEDRY ry

Link to comment
Share on other sites

Koska yhdistyksellä ei ole omaa toimitilaa on sen osoite yksityishenkilön osoite joka omistaa erään yrityksen - yhdistys kun ei maksa palkkaa toimihenkilöilleen.

 

Ja tämä yritys ei sitten varmaan ole keskustelussa aiemmin mainittu Mediresc?

No onhan se. :) Ja Medirescin toimitusjohtaja on Suomen AED-yhdistys AEDRY:n puheenjohtaja ja perustaja. Ja kaikilla on sama osoite.

Suomen AED-yhdistys AEDRY ry on myös yleishyödyllinen yhdistys.

Eikä ole. Joku tolkku pitää olla niillä väitteillä mitä hatusta repii.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Mutta siis yhteenvetona. AED ry on täysin voittoa tavoittelematon yhdistys joka haluaa lakimuutosta joka toisi 'pakolliseksi' jokamiehen deffan ja koulutuksen sen käyttöön. That's fine. AED ry:n osoite (ja puuhahenkilö?) on sama kuin Mediresc Oy:n joka myy ensiapukoulutuksia ja esim. deffoja, eli ihanko pokkana väittää tämä puuhahenkilö että asia on ihan puhtaasta auttamisen halusta pystyyn kyhätty, eikä tarkoituksena ole taloudellisesti hyötyä ko. lakialoitteen mahdollisesti läpimentyä oman yrityksen, Medirescin kautta? 

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Link to comment
Share on other sites

Arvostamme SPR:ää - mutta kaikesta tuosta tuominnastaan se perii varsin kohtuullisen korvauksen. Käyttääkseen siitä osan hyväntekeväisyyteen, ei kaikkea.

Ylläpidettävää ensiapikoulutusjärjestelmää ei Suoessa ole, kaikki perustuu omaan tahtoon ja vapaaehtoisesti kouluttautumaan menemisestä.

Olsi hauska keskustella kanssasi henkilöitynä: aedry@aedry.fi ja kuulla lisää mm. SPR.stä.

 

SPR on kuitenkin massiivinen organisaatio, jolla on väistämättä omat kulunsa.

 

On jotenkin koomista, että tahtoisitte kuulla lisää mm. SPR:stä, kyseessä on kuitenkin kansainvälisen organisaation osanen, josta löytyy kosolti (avointa) tietoa ihan netistäkin - toisin kuin esim. omasta yhdistyksestänne.

 

Itse olen vuosien varrella ollut useammassa yhdistyksessä mukana (ja olen parhaillaankin muutamassa), ja kaikissa on aina panostettu avoimuuteen ja siihen että esim. yhdistyksen sivuilta löytyy vastuuhenkilöiden tiedot (yhteystietoineen). Se, että yhdistyksen sivuilla ei ole vastuuhenkilöiden nimiä, vaan yhteystietona on anonyymi sähköpostiosoite ja puhelinnumero jonka omistajaa ei kerrota, ei anna kovin hyvää kuvaa.

 

En toki lähde kiistämään, etteikö taustalla olisi hyvä ajatus. Siitä myös plussaa, että jäsenyys on ilmainen - itse en ainakaan edes maksaisi jäsenmaksua yhdistykseen jonka taustahahmoista ei löydy tietoa.

 

PS. Minulle ainakin käyttämäni nimimerkki on vastaava kuin kirjoittaisin omalla nimelläni, googlettamalla löytyy osoitetta myöten kaikki tietoni tällä nimimerkillä. Työpaikkaa ei löydy, koska sitä ei tällä hetkellä ole.

Isona minusta tulee kasanukkuja.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...