Jump to content
Pöllö

THL selvittää paperittomien terveyspalveluiden järjestämisen

Recommended Posts

Pöllö

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) selvittää sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä Suomessa ilman oleskelulupaa tai sairausvakuutusta oleskelevien henkilöiden eli ns. "paperittomien" terveydenhuoltoa. Paperittomia on Suomessa noin kolme tuhatta. Tutkimusprofessori Ilmo Korkeamäki kommentoi osalla paperittomia olevan vakavia terveysongelmia ja korkeampi riski esimerkiksi infektiotauteihin. Olisi tärkeää ratkaista paperittomien terveyspalveluiden järjestämis- ja kustannusvastuut. Ihmisoikeusvelvoitteet edellyttävät asian selvittämistä.

 

Paperittomien terveydenhuolto on noussut esiin erityisesti Helsingissä, missä kysymys on palautunut jo kolmatta kertaa kaupungin sisällä valmisteluun, vaikka jopa Helsingin kaupunginhallitus on vaatinut nopeaa toimintaa paperittomien terveydenhuollon järjestämisessä. Aiemmin Suomen Lääkärilehti on kertonut tapauksesta, jossa paperiton vauva käännytettiin terveyskeskuksesta yksityislääkärille, josta hänet toimitettiin Lastenklinikan päivystykseen hengitysvaikeudesta kärsivänä. 

 

Lue lisää THL:n tiedotteesta 22.8.2013: http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/uutinen?id=34131. Helsingin Sanomista voi lukea asian käsittelyyn liittyvistä ongelmista 21.8.2013: http://www.hs.fi/kaupunki/Paperittomien+terveydenhoito+nosti+pintaan+Helsingin+valtakiistat/a1377059016871. Suomen Lääkärilehden teksti terveyskeskuksessa hoitoa saamattomasta kolmeviikkoisesta vauvasta löytyy osoitteesta: http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=13727/type=1.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Belgrano

Toivottavasti saavat jotain aikaan. Aivan kamala tuo pienen vauvan juttu. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.