Jump to content
MAINOS

THL selvittää paperittomien terveyspalveluiden järjestämisen


Pöllö

Recommended Posts

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) selvittää sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä Suomessa ilman oleskelulupaa tai sairausvakuutusta oleskelevien henkilöiden eli ns. "paperittomien" terveydenhuoltoa. Paperittomia on Suomessa noin kolme tuhatta. Tutkimusprofessori Ilmo Korkeamäki kommentoi osalla paperittomia olevan vakavia terveysongelmia ja korkeampi riski esimerkiksi infektiotauteihin. Olisi tärkeää ratkaista paperittomien terveyspalveluiden järjestämis- ja kustannusvastuut. Ihmisoikeusvelvoitteet edellyttävät asian selvittämistä.

 

Paperittomien terveydenhuolto on noussut esiin erityisesti Helsingissä, missä kysymys on palautunut jo kolmatta kertaa kaupungin sisällä valmisteluun, vaikka jopa Helsingin kaupunginhallitus on vaatinut nopeaa toimintaa paperittomien terveydenhuollon järjestämisessä. Aiemmin Suomen Lääkärilehti on kertonut tapauksesta, jossa paperiton vauva käännytettiin terveyskeskuksesta yksityislääkärille, josta hänet toimitettiin Lastenklinikan päivystykseen hengitysvaikeudesta kärsivänä. 

 

Lue lisää THL:n tiedotteesta 22.8.2013: http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/uutinen?id=34131. Helsingin Sanomista voi lukea asian käsittelyyn liittyvistä ongelmista 21.8.2013: http://www.hs.fi/kaupunki/Paperittomien+terveydenhoito+nosti+pintaan+Helsingin+valtakiistat/a1377059016871. Suomen Lääkärilehden teksti terveyskeskuksessa hoitoa saamattomasta kolmeviikkoisesta vauvasta löytyy osoitteesta: http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=13727/type=1.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...