Jump to content
Pöllö

STM: terveyden ja talouden ongelmat samoilla ihmisillä

Recommended Posts

Pöllö

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) kirjoittaa verkkosivuillaan, että terveyteen ja talouteen liittyvät ongelmat kasautuvat yhä useammin samoille henkilöille. Työmarkkinatuen saajista yli 70 % kokee taloudellisen tilanteensa vaikeaksi ja joka toisella on pysyvä vamma tai sairaus. Heidän työllistymistään ja hyvinvointiaan voisi parantaa mm. psykososiaalisella tuella ja terveyspalveluita parantamalla, eikä lisäämällä velvoitteita ja sanktioita.

 

Erityisryhmissä haasteet voivat olla suuremmat. Esimerkiksi vangeista 78 %:lla miehistä ja 85 %:lla naisista on mielenterveyden häiriöitä, ja vastaavasti 75 % miesvangeista ja 77 % naisvangeista päihderiippuvuus. Taloudellinen huono-osaisuus on vahvassa yhteydessä muuhun elämään ilmentyen terveysongelmana, tyytymättömyytenä ja heikentyneenä luottamuksena ihmisiin sekä yhteiskuntaan. Vanhempien ongelmat näkyvät myös lasten tulevaisuudessa. Sosiaalipoliittisilla toimenpiteidellä voitaisiin merkittävästi vaikuttaa huono-osaisten tilanteeseen. Huono-osaisia koskevassa poliittisessa päätöksenteossa olisi huomioitava myös ihmisten omat kokemukset.

 

Huono-osaisten hyvinvointi Suomessa -tutkimuksessa on kartoitettu vankien, työmarkkinatukien saajien, oikeuspsykiatrian potilaiden, asunnottomien sekä päihdetyön ja ruokajonojen asukkaiden mm. hyvinvointia, terveyttä ja palveluita. STM:n rahoittama tutkimus on tehty Itä-Suomen yliopiston, Kelan ja Diakonia-ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Lue lisää STM:n tiedotteesta 14/2013, julkaistu 22.8.2013 STM:n sivuilla: http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/-/view/1861675#fi

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.