Jump to content
Pöllö

SuPer: Kuntien viranhaltijoiden lainvastaiseen toimintaan puututtava

Recommended Posts

Pöllö

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer viestittää tiedotteessaan kunnille, että kuntien lainrikkojat on saatava vastuuseen teoistaan. SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolan mukaan kuntien sekä valtion valvontaviranomaisten on puututtava kuntien viranhaltijoiden toimintaan. SuPerin mukaan viranhaltijoiden valmistelevat alimitoitetut budjetit, toimeenpannut henkilöstölomautukset ja muut säästötoimet rikkovat vanhuspalvelulain määräyksiä, eikä vanhuksille kyetä kaikissa kunnissa tarjoamaan lain edellyttämiä palveluita.

 

SuPer puuttuu myös siihen, ettei kuntien tekemien ostopalvelusopimusten toteutumista valvota kaikissa kunnissa. Tämä voi johtaa siihen, että esimerkiksi yksityiset toimijat toimivat vajaamiehityksellä, mutta laskuttavat kunnalta täyden hinnan. Paavola nostaa esiin myös kunnista tulevat viestit, joiden mukaan jo ennestään alimitoitettuja henkilöstöresursseja pienennetään säästösyistä. Paavolan mukaan tässä rikotaan inhimillisyyden lisäksi lakia. SuPer toivoo tietoisesti alimitoitettuja budjetteja ja ostopalvelusopimusten valvomista laiminlyövät viranhaltijat virkavastuuseen teoistaan, eikä heille tulisi myöntää vastuuvapautta toimistaan.

 

Lue lisää SuPerin tiedotteesta 13.8.2013: http://www.superliitto.fi/fi/Viestint%C3%A4/Mediapalvelu/Tiedotteet/?year=2013&skip=0&bullid=895.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.