Jump to content
MAINOS

SuPer: Kuntien viranhaltijoiden lainvastaiseen toimintaan puututtava


Pöllö

Recommended Posts

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer viestittää tiedotteessaan kunnille, että kuntien lainrikkojat on saatava vastuuseen teoistaan. SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolan mukaan kuntien sekä valtion valvontaviranomaisten on puututtava kuntien viranhaltijoiden toimintaan. SuPerin mukaan viranhaltijoiden valmistelevat alimitoitetut budjetit, toimeenpannut henkilöstölomautukset ja muut säästötoimet rikkovat vanhuspalvelulain määräyksiä, eikä vanhuksille kyetä kaikissa kunnissa tarjoamaan lain edellyttämiä palveluita.

 

SuPer puuttuu myös siihen, ettei kuntien tekemien ostopalvelusopimusten toteutumista valvota kaikissa kunnissa. Tämä voi johtaa siihen, että esimerkiksi yksityiset toimijat toimivat vajaamiehityksellä, mutta laskuttavat kunnalta täyden hinnan. Paavola nostaa esiin myös kunnista tulevat viestit, joiden mukaan jo ennestään alimitoitettuja henkilöstöresursseja pienennetään säästösyistä. Paavolan mukaan tässä rikotaan inhimillisyyden lisäksi lakia. SuPer toivoo tietoisesti alimitoitettuja budjetteja ja ostopalvelusopimusten valvomista laiminlyövät viranhaltijat virkavastuuseen teoistaan, eikä heille tulisi myöntää vastuuvapautta toimistaan.

 

Lue lisää SuPerin tiedotteesta 13.8.2013: http://www.superliitto.fi/fi/Viestint%C3%A4/Mediapalvelu/Tiedotteet/?year=2013&skip=0&bullid=895.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...